Foto: DELFI Aculiecinieks
"Stārķi ir kā īsteni latvieši. Par savu māju un vietu cīnās līzd galam. Par to personīgi pārliecinājos, aizbraucot līdz Milzkalnes stacijai. Tiešām abi stārķi jau uztaisījuši ligzdu. Vēl dara pēdējos darbus," ziņo Leons Stiprais.

Vienlaikus stārķi rūpējas, lai ligzda nepaliktu bez olām. Viņi ir drosmīgi, jo cilvēku pielaiž pavisam tuvu.

Pat cēlās dzērves ap ligzdu apmeta ziņkārīgu loku, apsēdās tuvējā pļavā, kur ķīvīte sāka skaļi bļaut, ka Milzkalnes stārķi nojaukto ligzdu atjaunojuši. Mazais cīrulītis pacēlās augstu gaisā un visai apkārtnei skaļi ziņoja par Milzkalnes stārķu varonību.

Netālu no "Akācijām" un "Grāvniekiem" citā ligzdā sēdēja stārķu mamma un laikam jau perēja olas. Ceļā malās pat zilās puķītes uzziedēja. It kā teikdamas, ka Latvija ir visskaistākā.

Iepriekš vēstīts, ka Milzkalnē dzelzceļa stacijas tuvumā uz elektrolīnijas staba gadiem ilgi esošā stārķu ligzda nojaukta. "Sadales tīkls" portālam "Delfi" norādīja, ka uzņēmums ligzdu nav noņēmis, savukārt Dabas aizsardzības pārbaude solīja aculiecinieka ziņoto pārbaudīt.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu! Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!