Foto: DELFI Aculiecinieks

Sestdien, 15. decembrī, Jelgavas stacijas uzgaidāmajā zālē svinīgi atzīmēja dzelzceļa līnijas Rīga-Jelgava 150 gadu jubileju, portālam "Delfi" ziņo Boriss Zaezerskis no Jelgavas.

"Līnija tika atklāta 1868. gada 21. novembrī, tās platums bija 1520 milimetri. Sākotnēji uz līnijas bija četras stacijas - Rīga, Torņkalns, Olaine un Jelgava.

Daudzu jelgavnieku atmiņās saglabājušās atmiņas par braucieniem uz Rīgu ar lokomotīvi. 1972. gadā līniju elektrificēja. Rīga kļuva tuvāka. Līnija joprojām tiek modernizēta. Plānos ir, piemēram, elektrificēt dzelzceļa līnijas Jelgava-Krustpils, Jelgava-Tukums.

VAS "Latvijas dzelzceļš" plāno rekonstruēt un modernizēt dzelzceļa infrastruktūru pavisam 300 kilometru garumā ar mērķi samazināt ogļskābās gāzes izmešus dzelzceļa pārvadājumu laikā no 225 125 tūkstošiem līdz 180 tūkstošiem tonnu gadā.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!