Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 6. jūnijā, Baltijas jūras krastā, Labraga pludmalē, novērots tūkstošiem beigtu zivju. Tiek pieļauts, ka tās spēcīgajā vējā izskalotas iepriekšējā dienā, portālam "Delfi" raksta Oļģerts.

"Praktiski visas zivis ir foto redzamās, bet paretam sastopamas arī butes un reņģes. Iemesls nav zināms," novērojis aculiecinieks.

Valsts vides dienesta (VDD) Zvejas kontroles departamenta direktora vietnieks Miks Veinbegrs portālam "Delfi" pastāstīja, ka Ventspils reģionālās vides pārvaldes inspektori ceturtdien apsekojuši Baltijas jūras piekrasti no Ventspils novada Jūrkalnes pagasta robežas līdz Pāvilostas novada robežai. "Konstatēts, ka piekrastē izskaloti vairāki simti beigtu zivju. Praktiski visas izskalotās zivis bija jūras grunduļi, konstatētas arī dažas butes," pauda Veinbergs.

VVD lēš, ka zivis gājušas bojā dabiskā nāvē un pēc lielā vēja izskalotas krastā. "Jūras grunduļu bojāeja novērota arī iepriekš un varētu būt saistīta ar pēc nārsta periodu, kad daļa sugas tēviņu iet bojā," skaidroja Veinbergs.

Dienestā arī informē, ka jūras grunduļi ir invazīva suga Baltijas jūrā un pamatā apdzīvo Melnās jūras reģionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!