Foto: DELFI Aculiecinieks
29. novembra agrā rītā ugunsgrēks izcēlies bijušajā Zasulauka vērpšanas un aušanas manufaktūrā Rīgā. Liesmas plosīja arī par Šampētera Benu iesaukto manufaktūras torni, portālam "Delfi" ziņo Jānis Balodis.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izsaukumu uz Šampētera ielu Rīgā saņēma 29. novembrī pulksten 3.17. Notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg neapsaimniekota ēka 2200 kvadrātmetru platībā. Ēkai iebrucis jumts.

Ugunsdzēsējiem no liesmām izdevās nosargāt blakus esošās ēkas un piebūves, taču ugunsgrēka dzēšanas laikā cieta ugunsdzēsējs glābējs, informē VUGD. Cietušais nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam.

Paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts pulksten 6.24. Ugunsgrēks likvidēts 29. novembra pulksten 16.39, portālam "Delfi" pauda VUGD sabiedrības informēšanas nodaļas priekšniece Inta Palkavniece.

Kā rezumē notikušā aculiecinieks Balodis, līdz ar ugunsgrēku lēnām nebūtībā aiziet senas liecības par Rīgas industriālo vēsturi.

"Manufaktūras arhitekts bija vācbaltietis Vilhelms Bokslafs (1858-1945). Savukārt 2010. gadā tika nojauktas pāri ielai esošās rūpnīcas "Motors" pēdējās būves, bet 2016. gadā nodega manufaktūras kultūras nams," zina stāstīt Balodis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!