Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdienas agrā rītā Daugavpils novadā iemūžināta neikdienišķa aina – uz ēkas jumta sapulcējušies vismaz 15 stārķi, portālam "Delfi" ziņo Irina.

"Visdrīzāk gatavojas pārlidojumam uz siltajām zemēm," pieļauj aculieciniece, kura ainu fiksējusi Lauceses pagasta ciematā Mirnijs.

Aculiecinieces versiju apstiprina stārķu pētniece, ornitoloģe Māra Janaus, kura skaidro, ka stārķi prom dodas pēdējās augusta un pirmajās septembra dienās.

Pētniece arī norāda, ka, lai arī visi dati par parauglaukumiem pagaidām nav apkopoti, taču kopumā nevarētu apgalvot – šī vasara putniem bijusi pārtikas ziņā sliktāka par iepriekšējām. "Nekāda katastrofa nav. Nav tā, ka pārtikas trūcis tik ļoti, lai atstātu sliktu iespaidu uz vispārējo ligzdošanas sekmes," norāda ornitoloģe.

Janaus arī akcentē, ka nepatiess ir uzskats – svēteļu galvenā barība ir vardes. Galvenokārt stārķi pārtiek no kukaiņiem, kuriem šī vasara bijusi labvēlīga. Tāpat stārķiem par barību kalpo vardes, peles, strupastes, kurmji, uz zemes ligzdojošu putnu mazuļi.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!