"Runa, protams, par morālo prettriecienu tiem spēkiem, kuri centās Tukuma centrā nenozīmīgu "atbrīvotāju" kapa vietu pārvērst par nozīmīgu apbedījumu memoriālu. Līdz šim brīdim neesmu saņēmis atbildi, kāpēc jaunpienākušos kritušos nevarēja apglabāt ar godu Kalnu kapos iespaidīgās "Mātes Dzimtenes" pakājē," portālam "Delfi" raksta uzticīgais Leons Stiprais.

"Tas ir jautājums Tukuma novada domei, prokuratūrai, Latvijas kapu komitejai un visiem Tukuma ļaudīm. Tomēr, staigājot pa Tukuma apkārtni un "medījot" pavasara mirkļus, ieraudzīju neparastu un sirdi aizkustinošu faktu. Piepilsētas "Meža kapu" pakājē stāvēja pelēka granīta kvadrātveida monolīti, kas veltīti Tukuma novada Lāčplēša ordeņa kavalieriem.

Par šīs vietas nozīmīgumu varu teikt tikai vienu – vareni.

Šeit, skatoties uz Lāčplēša ordeņa kavalieru miršanas datumiem, varam redzēt visu mūsu tautas traģisko vēstures gaitu.

Šī vieta būs pamudinājums mūsu jaunatnei un vīriešiem domāt par savu pienākumu mācēt cīnīties pret naidnieku gan jaunsardzē, gan armijas, kā arī Zemessardzes rindās.

Vēlreiz pārdomāt, kā mūsu mājas un celtnes nemanāmi pārvērst par cietokšņiem, kā atbalstīt Zemessardzes veidošanu katrā novadā.

Atcerēsimies, kā vara vai zelta trauslie diedziņi, savīti, pārtop par spēcīgu argumentu katra latvieša kulakā un sirdī."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!