Aerofotogrāfs Mihails Ignats svētdien, 20. janvārī, fiksējis Mežaparka Lielās estrādes tapšanu, kā arī ziemas izklaides laukumu.

Portāls "Delfi" iepriekš vēstīja, ka Rīgas dome atbalstīja ieceri vērsties Valsts kasē, lūdzot 41 miljona eiro aizdevumu, kas nepieciešams Mežaparka Lielās estrādes rekontrukcijas otrās kārtas pirmā posma īstenošanai.

Būvdarbus līdz 2020. gada vasarai veiks pilnsabiedrība "LNK, RERE", kas piedāvāja rekonstrukciju īstenot par gandrīz miljonu eiro lētāk, nekā otra pretendente SIA "Arčers".

Otrās kārtas pirmais posms paredz nojaukt un uzcelt jaunu estrādes ēku. Pēc pirmā posma beigām paredzēts uzsākt otro posmu, kad par vēl aptuveni 22 miljoniem eiro, ieskaitot PVN, taps saimnieciskās un biroja ēkas, kā arī labiekārtos teritoriju. Šim projektam aizņēmums vēl nav ņemts.

Rekonstrukcija ir sadalīta divos posmos, lai pēc diviem gadiem vasarā estrādē varētu organizēt Skolēnu dziesmu un deju svētkus.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!