Portāla "Delfi" lasītājs Daniils Frolovs dalījies ar fotoattēliem, kas tapuši 21. janvārī, Mēness aptumsuma laikā.

Aptumsums iemūžināts Bolderājā, Rīgā, ziņo aculiecinieks.

Jau ziņots, ka pirmdienas agrā rītā debess rietumu pusē bija vērojams pilns Mēness aptumsums. Mēness aptumsuma maksimālās fāzes brīdis Latvijā bija pirmdienas pulksten 7.12. Taču aptumsuma pilnā fāze – pulksten 6.41, turpinājās līdz pulksten 7.43. Aptumsuma pusēnas fāze sākās pulksten 4.37, savukārt aptumsuma daļēja fāze – 5.34, un tā beidzās pulksten 8.51, portālu "Delfi" informēja Latvijas Astronomijas biedrība.

Astronomijas biedrībā akcentē, ka, lai arī Mēness aptumsums nav reta parādība, tomēr Latvijā nākamais pilnais aptumsums būs novērojams 2025. gada 7. septembrī – pēc vairāk nekā sešiem gadiem.

Ja arī tev šorīt izdevās fiksēt Mēness aptumsumu, dalies ar saviem foto, sūtot tos "Delfi Aculieciniekam" uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!