Foto: DELFI Aculiecinieks
"Šī gada pirmspēdējās dienas vakarā pie mājas logiem atskanēja spēcīgas sirēnas, tik spēcīgas, ka gāju lūkoties. Ugunsdzēsēji rosījās pie atkritumu konteinera telpas durvīm," par piedzīvoto īsi pirms gadu mijas klāsta "Delfi" lasītājs Leons Stiprais.

"Redzēju, ka ieradušās divas ugunsdzēsēju mašīnas, ātrā palīdzība un policijas ekipāža. Ugunsdzēsēji rosījās pie atkritumu konteinera telpas durvīm. Stiepa ārā vecus paklājus un citas drazas. Konteineru telpas jau sen nepildīja savas funkcijas. Kāpņu telpās atkritumu vada lūkas bija nobloķētas. Tomēr, sīkāk papētot, varēja redzēt spraugas, kurās ir izsmēķu gali.

Cīnīties ar smēķētājiem nav iespējams. Kāpņu telpās bieži tabakas un pat marihuānas kodīgā dūmu smaka. Māju apsaimniekotāji un pašvaldības policija nevar vai negrib ar šiem bezkaunīgajiem smēķētājiem cīnīties.

Varam tikai nojaust, kas būtu noticis, ja ugunsgrēks būtu noticis vēlu naktī. Degot sintētikai, izdalās indes, kas var nogalināt pāris minūšu laikā. Sevišķi jūtīgi pret šādiem dūmiem ir mazi bērni. Būtu nepieciešams lūkas hermetizēt. Atkritumu vadi iziet uz māju jumtiem, kur skārds vietām nepilda savas funkcijas. Lūkas ir jāhermetizē arī tur.

Jānoskaidro, kas devis tiesības dažiem mājas iemītniekiem "prihvatizēt" kambarus. Kambaros jāiekārto smilšu glabātavas un vietas sētnieku inventāram. Nākotnē kambari varētu kalpot ārējo liftu uzstādīšanai. Vienīgais labums no šī ugunsgrēka ir tāds, ka nākamajā dienā nopirku divus dūmu detektorus. Vienu koridoram, bet otru virtuvē pie griestiem."

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā portālam "Delfi" apstiprina, ka 30. decembrī ugunsdzēsēji pulksten 19.23 devušies izsaukumā uz Aviācijas ielu Tukumā. Tur dega durvis 0,5 kvadrātmetru platībā.

Liesmas pilnībā likvidētas pulksten 19.47.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!