Foto: DELFI Aculiecinieks
Kāda portāla "Delfi" lasītāja sētā Durbes novada Dunkalnes pagastā izaugusi savdabīga sēne, kas, pēc aculiecinieka domām, līdzinās "izlijušām celtniecības putām".

Meklējot informāciju internetā, aculiecinieks noskaidroja, ka atradums ir piepe, Šveinica filcene un ka tā ir reti sastopama.

Aculiecinieka noskaidroto apstiprina Latvijas Dabas muzejā. "Sēne ir sastopama samērā reti," portālam "Delfi" pastāstīja muzeja mikoloģe Diāna Meiere, "bet iemesls ir vienkāršs – tai vajag vecas priedes, pie kurām augt". Visbiežāk filcene rodama tieši uz lielām un vecām priedēm. Retāk uz citiem skujkokiem, kā, piemēram, lapeglēm.

Muzejā arī vērš uzmanību, ka sēnei, lai arī tā nav ēdama, piemīt viena interesanta īpašība – ar to var krāsot dziju "skaisti dzeltenā vai brūnā krāsā", ja sēne ir veca. Speciāliste teica, ka krāsojot ar attēlā redzamo filceni, krāsa iegūtu dzeltenu toni.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!