Pie portāla "Delfi" vērsusies lasītāja Ilze, norādot, ka Rīgā uz kādas mājas sētas atkārtoti uzrakstīts Ukrainai veltīts naidpilns vēstījums. Ilze ar novēroto dalījusies arī sociālajā vietnē "Twitter", aicinot policiju rīkoties. Policija sākusi resorisko pārbaudi.

Naidīgais uzraksts uz ēkas sētas, kā arī apķēpātais plakāts iemūžināts Rīgā, Sēlpils un Dzirciema ielu krustojumā 3. un 4. aprīlī. "Kā redzat, policija neko nedara," sūrojas lasītāja.

Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Simona Grāvīte portālam "Delfi" apliecina, ka policija ir reaģējusi un ir jau sākusi pārbaudi saistībā ar konkrēto uzrakstu uz mājas sētas Rīgā.

"Saistībā ar šo ir sākta resoriskā pārbaude un notiek apstākļu noskaidrošana," pastāstīja policijas pārstāve.

Portāls "Delfi" vēstījis, ka laikposmā no 24. februāra līdz 31. martam Valsts policija (VP) par dažādiem likumpārkāpumiem, kas saistīti ar Krievijas iebrukumu Ukrainā, ierosinātas 75 resoriskās pārbaudes, 36 administratīvo pārkāpumu procesi un 15 kriminālprocesi.

Pieci kriminālprocesi sākti marta izskaņā – trīs par automašīnu bojāšanu Rīgā, viens Kurzemes reģionā par Ukrainas karoga zādzību un vēl viens Latgales reģionā par Ukrainas karoga dedzināšanu vispārbīstamā veidā. Kriminālprocesos piemēroti arī aizdomās turēto statusi.

Aizvien lielākais īpatsvars likumpārkāpumu, par ko arī ierosinātas resoriskās pārbaudes, konstatēti saistībā ar Kremļa agresiju un karu atbalstošiem uzrakstiem vai simboliem, tostarp uzzīmētiem "Z" burtiem dažādās vietās Latvijā, kas visbiežāk atainoti uz infrastruktūras objektiem.

Tāpat resoriskās pārbaudes ierosinātas par četriem gadījumiem, kas notikuši laikā no 25. līdz 28. martam, kad dažādās vietās Rīgā konstatēti bojāti reklāmas plakāti, kas pauž palīdzību vai atbalstu kara bēgļiem no Ukrainas – divos gadījumos tie apķēpāti, bet vēl divos gadījumos sagriezti ar asu priekšmetu. Savukārt 25. martā sākta resoriskā pārbaude par Rīgā fiksētu gadījumu, kad automašīnai ar Ukrainas valsts reģistrācijas numura zīmēm sadurtas visas riepas.

Tāpat Rīgā, 29. martā, fiksēts gadījums, kad teritorijā pie kādas izglītības iestādes, vīrietis nolauza pie automašīnas piespraustu Ukrainas karogu. Šobrīd vīrietis tiek meklēts par huligāniska rakstura darbībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!