Foto: DELFI Aculiecinieks

Dodoties ik rītu uz darbu no Imantas uz Mežaparku, "Delfi" lasītājs Artūrs jau pusgadu ievērojis, ka Ķīšezera ielā nekustīgi stāv vairāki trolejbusi "Rīgas satiksme" krāsā. Uzņēmumā norāda, ka transportlīdzekļi RS nepieder un tie atrodas privātā teritorijā.

Aculiecinieks pieļauj, ka Ķīšezera ielā novietotie varētu būt jaunākā modeļa trolejbusi. "Šī kustamā manta faktiski netiek lietota, nerunājot par to, ka tie ir ļoti dārgi transportlīdzekļi, kas stāv nekustīgi un piedzīvo krasas temperatūras maiņas no -20 līdz pat +40 grādiem pusgada laikā," bažas pauž aculiecinieks.

Vīrietim radies jautājums, vai RS var sevi uzskatīt par krietniem un rūpīgiem saimniekiem, savu mantu atstājot "pūšanai": "Jāpiebilst arī, ka šie transportlīdzekļi maksā lielas summas, kas nāk no nodokļu maksātāju maciņiem."

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" portālam "Delfi" skaidro, ka Ķīšezera ielā atrodas trolejbusu piegādātāja "Škoda" oficiālā pārstāvja Latvija "Sia "Alkom-Serviss" teritorija. "Trolejbusi, kas atrodas minētajā adresē, nav atdoti RP SIA "Rīgas satiksme"," sacīja uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane. Viņa arī piebilda, ka patlaban RS ir apturējusi jebkuru transportlīdzekļu piegādi.

Savukārt uzņēmumā "Alkom-trans" portāls "Delfi" uzzināja, ka "Rīgas satiksmei" paredzētie trolejbusi teritorijā atrodas, kopš tie piegādāti no Čehijas uzņēmuma "Škoda Electric". "Alkom-trans" nodrošina trolejbusu uzturēšanu, sagatavošanu lietošanai, novēršot tehniskas problēmas un trūkumus. Tāpat uzņēmumā noliedz, ka to pašreizējā atrašanās vieta varētu kaitēt transportlīdzekļu tehniskajam stāvoklim.

Ziņots, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" pagaidu valde par laikus neatvestiem transportlīdzekļiem no piegādātājiem pieprasījusi 6,5 miljonus eiro lielu līgumsodu.

Piemēram, laika posmā no 2013. gada līdz 2018. gada novembrim "Alkom-Trans" uzvarējis vairāk nekā 30 dažādos pašvaldību un valsts iestāžu iepirkumos, liecina IUB informācija.

Pārsvarā tie ir iepirkumi par autobusu, minibusu vai mikroautobusu piegādi, vai arī iepirkumi par transportlīdzekļu tehnisko apkopi, diagnostiku, remontu un rezerves daļu piegādi. Iepirkumu summas caurmērā bijušas no dažiem desmitiem tūkstošu eiro līdz aptuveni 100 000 eiro.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!