Foto: DELFI Aculiecinieks
"Satiku kādu ļoti sirmu māmuļu ar gariem sirmiem matiem. Apsēdāmies uz soliņa netālu no Tukuma mūzikas skolas. Viņa man teica, ka šodien Tukuma Mūzikas skolā izlaiduma koncerts. Zinu, ka iesi tur fotografēt. Tāpēc gribu tev pastāstīt mazu noslēpumu," portālam "Delfi" raksta uzticamais lasītājs Leons Stiprais.

Šis koncerts būs ļoti nozīmīgs gan Tukumam, gan visiem tā dalībniekiem. Jo koncertu klausīsies ne tikai skolotāji, ģimenes locekļi un viesi, bet to klausīsies arī mazie rūķīši, kuri jau saklājuši svētku galdus zem skatuves.

Galdi klāti ar maziem pīrādziņiem, pavasara nektāra dzērieniem un citiem gardumiem. Arī viņi lems mazo un ne tik mazo muzikantu tālāko likteni. Ne jau velti šodien uz Tukumu atlidojis baltais gārnis. Tā tikai liekas, ka viņš medī mazās zivteles. Rūķīšu un kurmju izraktās skaņu alas aiznesīs līdz viņa ausīm gan muzikantu vārdus, gan viņu melodijas.

Protams, rūķīši saprot, ka viņu lēmumi būs tikai rekomendējošie, jo pēc nedēļas gandrīz tie paši muzikanti sniegs koncertu Tukuma kultūras namā. Tur viņus klausīsies jau nopietnāka žūrija. Tur būs mūzikas fejas un ziedu prinči – elfi.

Es atklāšu mazu noslēpumu, kas ir svarīga ilgā un grūtā panākumu ceļa sastāvdaļa. Tie ir ziedi un aplausi. Aplausi elfos vairo mīlestības eliksīru. Toties ziedi visās sievišķās būtnēs izsauc maiguma jūtas un atmiņas par laimi. Pat par laimi, kas tikai būs.

Tieši tāpēc lieli mākslinieki ziedus pietuvina sirdij un vairākkārtīgi paklanās publikai uz visām pusēm. Jo ilgāki aplausi, jo vairāk reibinošās un sajūsmas vielas izdalās gan rūķīšos, gan elfu sirdīs. Šos burvja neredzamos viļņus uztver arī cilvēki. Jo katrs šo paklanīšanos uzskata kā veltītu sev. Skolotāji, skatītāji, draugi un draudzenes.

Tā ir liela māksla, jo nepieciešams sajust robežu, lai nebūtu ne par īsu, ne par ilgu. Ja tev pasniedz vairāk ziedu, tad daļu to var pasniegt savai mūzikas skolotājai, ja viņa ir uz skatuves.

Kāpēc rūķīši, elfi un pat varenais Apolons uz Pegaza tā vērtē bērnus muzikantus? Tāpēc, ka tie ir bērni, kuri apmeklē ne tikai parasto skolu, bet dienas otrajā pusē iet mācīties mūziku. Mūzika visās tās izpausmēs rada labo. Vieno tautu un cilvēci.

Tas ir pretspars ļaunajam. Ļaunums kaitē visiem - līdzcilvēkiem, priekšniekiem, valdniekiem un cilvēcei kopumā. Tieši tāpēc gudri un pārtikuši ļaudis daudz palīdz mūzikas un mākslas skolām, jo miers un labestība veicina visu. Stabilizē sabiedrību. Vieno un stiprina to.

Tāpēc ejot uz koncertiem, sevišķi bērnu, nežēlojiet aplausus, ziedus un līdzekļus. Lai miers, mīlestība, Pegaza svētīgais spārna pieskāriens.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!