Foto: DELFI Aculiecinieks
"Ka tikai nenāksies šo mazo, skaisto pilsētu pārdēvēt," priecājoties par sniegpulkstenīšu ziedēšanu, raksta "Delfi" lasītājs Leons Stiprais, kurš Tukumā pavasara ziedus plaukumā iemūžinājis 8. martā.

"Nupat vēl visu Tukuma apkaimi ieskāva sniegs un sals. Pīles neatrod brīvus ezerus un dīķus. Tikai Lejasdurbē pie stārķa lielā staba. Sametušās uz mazās saliņas un gaida, kad ledus izkusīs ezeros un citos dīķos.

Tomēr ir mājas, kur bez sniegpulkstenīšiem var redzēt mazas, dzeltenas saules bumbiņas, kuras ieskautas ar treknām, zaļām lapiņām. Piedodiet, bet tādas puķes redzu pirmo reizi mūžā. Tāpēc nosaukumu nepateikšu.

Bērnudārzā "Lotte" darbinieki un bērni paši izdaiļojuši kokus, lai pavasaris atnāk ātrāk.

Toties droši teikšu, ka 8. marta debesīs izdevās nofotografēt gājputnus. Izskatās, ka meža zosis. Staigājot pat ievēroju, ka pie "Mīlestības tilta" nogāzušies divi ozoli. Nekas nav mūžīgs, pat šie milzeņi. Tos redzējusi mana vecmāmiņa, kad savos jaunības laikos strādāja pie Durbes baroniem.

Pievērsu uzmanību, ka gudrais Tukuma ezera senlejas saimnieks savā zemes gabaliņā jau laikus nopļāvis niedres. Tas nozīmē, ka tur nebūs ugunsgrēku. Citur leknās niedres laikam to gaida.

Vecāki un skolas vēl nav paspējušas iemācīt savām jaunajām atvasēm, ka bez niedrājiem mēs neredzēsim daudzus putnus. Dzērves, pelēkos gārņus, lielo dumpi, niedru lijas un citus niedru putnus. Biežie ugunsgrēki zemi padara neauglīgu. Dūmi paceļ gaisā augos uzkrājušos radiāciju un citas kancerogēnas vielas. Toties krokusi un sniegpulkstenīši pie gādīgo saimnieču mājām sūta svētku sveicienus visām Latvijas sievietēm."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!