Foto: DELFI Aculiecinieks
Trešdien, 9. decembrī, Tukumā pie kādas mājas rosījās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD), novēroja "Delfi Aculiecinieks" ilggadējais reportāžu autors Leons Stiprais. Portālam "Delfi" VUGD pastāstīja, ka šajā mājā dūmvadā dega sodrēji.

"Parādes ielā bija vērojamas divas VUGD brigādes un viena NMPD mašīna. Spriežot pēc ilguma, incidents bija nopietns. Jo, braucot atpakaļ no objekta, NMPD mašīnas bākugunis vēl dega. Ārējie logi mājai bija veseli. Atklātu liesmu neredzēju. Ugunsdzēsēji ar savu spilgto lukturi signalizēja, ka fotografēšanu negrib. Nācās ar viņu vēlmi samierināties. Ugunsdzēsēji, policija un mediķi ir jāciena," atgādina Leons Stiprais.

"Māja, spriežot pēc skursteņiem, apkurināta ar malku. Šajā Covid-19 laikā būsim divkārt uzmanīgi. Jo ārkārtas dienestiem bez mums ir pietiekoši daudz darba. Nēsāsim maskas, ievērosim distanci un mazgāsim biežāk rokas," raksta "Delfi Aculiecinieks" reportāžas autors, kurš arī iemūžinājis glābēju un mediķu darbošanos notikuma vietā.

Kā portālam "Delfi" pastāstīja VUGD pārstāve Viktorija Gribuste, incidents notika ap pulksten 15 Jelgavas ielā. Tur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji viena kvadrātmetra platībā. Tas, kā atzīmēja VUGD pārstāve, bija vienīgais izsaukums vakar Tukuma pilsētā.

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju.

Sūtiet savas reportāžas un par mēneša labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti no "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām e-pastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!