Foto: DELFI Aculiecinieks
"Pagājušajās piecās dienās Tukuma debesīs bija vērojama neparasti vēla zosu baru migrācija uz dienvidiem. Protams, ne jau Tukumu pamet zosis, bet Latviju. Toties ir atlidojušas zīdastes," vēsta Leons Stiprais.

Tukuma pilsēta savas atrašanās vietas dēļ ieņem sevišķu stāvokli mazo Latvijas pilsētu vidū.

Mūsu laikā visi ezeri un tos saistošās upes ir palikušas seklas. Tāpēc senie maiņas un tirdzniecības ceļi ir pavirzījušies mazliet nostāk. Tirdzniecībai un ekonomikas uzplauksmei ir vajadzīgs dzelzceļš, auto ceļi un lidostas mūsdienu – ekonomikas "asinsvadu" alternatīvie risinājumi.

Ledus laikmets un vēsture Tukuma apkārtnē ir atstājušas daudzas pārsteidzoši skaistas vietas.

Tie ir ezeri un pakalni. To veidotie avoti. Sevišķi tīrais Melnezera avots. Dabas takas no Rietumu tūristu puses kļūst arvien pieprasītākas. Tukuma potenciāls šajā ziņā ir liels.

Sevišķi mazās divu gadsimtu vecās mājiņas, kuras prasīt prasās pēc kafejnīcu, muzeju, rokdarbu un suvenīru darbnīcu statusa.

Pagājušajās piecās dienās Tukuma debesīs bija vērojama neparasti vēla zosu baru migrācija uz dienvidiem. Protams, ne jau Tukumu pamet zosis, bet Latviju. Toties ir atlidojušas zīdastes, vēsta Leons Stiprais.

Zvirbuļa lieluma krāšņi putni, kas trokšņainiem bariem apsēduši ogām bagātos krūmus.

Negaidītā ziemas atnākšana ar balto sniegu skaisti kontrastē ar nenovāktajiem āboliem. Tātad īsti par bada laikiem sūdzēties nevaram.

Tāpēc priecāsimies arī par šo ziņu. Izkārsim sarkanbaltos karogus visur. Iedegsim lepnuma un piemiņas svecītes šo svētku sakarā.

Lai prieks un cerība!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!