Foto: DELFI Aculiecinieks
Nepatīkamu pārsteigumu brīvdienās piedzīvojis kāds "Delfu" aculiecinieks - pastaigā gar Vecāķu pludmali viņu nepatīkami pārsteidzis izskalots bojāgājis ronis. Dabas aizsardzības pārvaldē (DAP) norāda, ka par šādiem gadījumiem iedzīvotājiem uzreiz ir jāziņo DAP.

DAP pārstāve Maija Rēna portālam "Delfi" skaidro, ka bezsaimnieka dzīvnieku līķu savākšana un iznīcināšana ir pašvaldības uzdevums, neatkarīgi no tā, vai tas ir savvaļas, mājas un istabas vai lauksaimniecības dzīvnieks. "Tādēļ gadījumos, ja esot dabā, iedzīvotājs ir atradis dzīvnieka līķi, ir jāsazinās ar vietējo pašvaldību," norāda Rēna.

Tādos gadījumos, ja atrastais dzīvnieks īpaši aizsargājamas sugas, iedzīvotājam papildus ir jāsazinās ar DAP, norādot notikuma vietu, kā arī vēlams pievienot fotoattēlu - gadījumā, ja radušās aizdomas, ka dzīvnieks nav gājis bojā dabiskā veidā. Par to jābrīdina, rakstot uz e-pastu ronis@daba.gov.lv.

Portāls "Delfi" jau ziņojis par vairākām situācijām, kad iedzīvotāji pludmalē atrod mazus ronēnus - gan novārgušus, gan diezgan ņiprus.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!