Foto: DELFI Aculiecinieks

"Tā gribējās dziedāt slaveno Amerikas dziesmu, nedaudz to pārfrazējot. Pabiju mazajā Somijas pilsētiņā Hamina uz ASV ražoto mašīnu salidojumu, kas notika šā gada 19. maijā," raksta "Delfi" lasītājs Leons Stiprais.

"Pārsvarā apskatei izvietotas ASV ražotās retro mašīnas. Gadās arī jaunākie eksemplāri. Kopā ar automašīnām ieradušies arī Somijas motociklistu biedrības pārstāvji. Daudzi no viņiem braucot ar ASV super motocikliem nēsā Somijas patriotu apģērbus.

Brīžiem nevar saprast, kur līdzekļi ir izlietoti vairāk. Mašīnā vai tās noformējumā.

Niķelis, hroms, spilgtas krāsas. Pat zelts un dažādas nozīmes simbolikas.

Organizētāji, protams, ir privātās iniciatīvas cilvēki. Tur pat auto restaurācijas garāžas laukumā un kafejnīcas stāvlaukumā nevar iztikt bez eksotiskām mašīnu mazgāšanas meitenēm. Es gan drusku šo daļu nokavēju. Izpalīdzēja fotogrāfs "@DIRTLONGHORN".

Man bija jāpaspēj apskatīt ieroču izstādi – pārdošanu pasaulslavenajā Haminas bastionā. Arī eksotisko japāņu suši ēšanu nedrīkstēju palaist garām.

Jā, grūti tādās dienās ir haminiešiem ar izvēli. Tādi pasākumi ir vienreizēji un ilgi paliek atmiņā. Tā veidojas mīlestība un cieņa pret savu zemi. Rodas vēlme sagaidīt kaut ko tādu arī nākošajā gadā. Lūk, viens no depresijas terapijas noslēpumiem."

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!