"8. oktobrī Volvo ledus hallē aizvadīta Latvijas hokeja virslīgas čempionāta spēle starp hokeja komandu "Zemgale/LLU" un "Pārdaugava". Jelgavnieku rindās nespēlēja komandas kapteinis Raimonds Vilkoits, taču puiši spēja sakaut "Pārdaugava" ar rezultātu 12:3," ziņo aculiecinieks ar segvārdu rusanto.

Lielākais pārbaudījums jelgavniekiem bija nevis pretinieks, bet gan notikumi pašu sastāvā. "Zemgale/LLU" sastāvu atstāja komandas kapteinis un līderis Raimonds Vilkoits, tāpēc puišiem svarīgākais bija pierādīt sev. To, ka spēj ņemt spēli uz saviem pleciem.

Trešdaļas sākums nebija īpaši patīkams, jo hokeja komanda "Pārdaugava" atklāja spēles rezultātu ceturtajā minūtē, bet jau pēc divām minūtēm komanda "Zemgale/LLU" spēlētāji atguva pārliecību un uzsāka spēlēt totālo hokeju, pirmajā trešdaļā gūstot četras ripas.

Atlikušajās divās trešdaļās HK "Zemgale/LLU" turpināja apstiprināt savu pārākumu, gūstot vēl astoņas ripas, uz kurām HK "Pārdaugava" atbildēja ar diviem rezultatīviem uzbrukumiem. Ja sezonas sākumā visrezultatīvākā bija komandas pirmā maiņa, tad šoreiz vārtu gūšana teicami padevās otrajai un trešajai maiņai.

Īpaši var atzīmēt aizsargu Raimondu Upenieku, kurš šajā spēlē guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, kļūstot par rezultatīvāko komandas aizsargu un ieņemot ceturto vietu starp labākiem aizsargiem virslīgā. Tāpēc arī nebija pārsteigums, ka viņš tika atzīts par spēles labāko spēlētāju jelgavnieku sastāvā.

Par rezultatīvāko uzbrucēju ar diviem gūtiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm kļuva Niklāvs Birovs, bet ar trīs gūtiem vārtiem atzīmējās Kristaps Millers. Kopumā visa komanda nospēlēja labi un rezultatīvi, liekot saprast, ka spēs par sevi pastāvēt, neskatoties uz Raimonda Vilkoita aiziešanu.

Noteikti nākotnē sevi parādīs uzbrucējs Jānis Bērziņš, kurš aizvadīja pirmo spēli pēc traumas sadziedēšanas. Tāpat savu spēles prasmi noteikti atklās Valentīns Feoktistovs, kurš tika paņemts, lai aizvietotu Vilkoitu. Tuvākajā laikā komandu papildinās vēl viens lielisks uzbrucējs un sezona nebūs garlaicīga.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!