Foto: DELFI Aculiecinieks
Antīkā pasaule Pasta salā Jelgavā, ko radījuši 15 mākslinieki no astoņām valstīm un kas 13. Starptautiskā smilšu skulptūru festivāla ietvaros tika atklāta sestdien, 8. jūnijā, raksta portāla "Delfi" lasītājs Boriss Zaezerskis.

Skulptoriem no Latvijas, Somijas, Mongolijas, Ukrainas, Kazahstānas, Krievijas, Lietuvas un ASV bija nepieciešams vairāk nekā 1200 tonnu smilšu. Meistari radīja savu redzējumu par antīko pasauli. Apmeklētāji varēja atcerēties senās Grieķijas un Romas vēsturi un civilizāciju, ko reprezentēja varoņi un pieminekļi.

Jau nosaukti 13. Starptautiskā smilšu skulptūru festivāla "Summer signs 19" uzvarētāji. Pirmo vietu ieņem Irina Alimurzajeva no Krievijas par darbu "Ceļojums antīkajā pasaulē", otro vietu saņem Kevins Kroufords no ASV par darbu "Babilonijas tornis", trešo vietu iegūst Munks-Edrene Cagans par darbu "Mongolijas cītara".

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa “Delfi Aculiecinieka” tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!