Foto: DELFI Aculiecinieks

"9.aprīlī Eiropas Parlamentā Briselē ar panākumiem tika izrādīta latviešu spēlfilma "Sapņu komanda 1935". Tā tika demonstrēta pēc deputātes Ineses Vaideres iniciatīvas sadarbībā ar Latvijas vēstniecību Beļģijā", raksta Kārlis no Briseles.

"Šī bija lieliska iespēja ne tikai popularizēt Latvijas kino ārpus mūsu valsts robežām, bet arī atgādināt citu valstu EP deputātiem, ka pirms Otrā pasaules kara Latvija bija neatkarīga valsts Eiropas nāciju saimē ar spēcīgu nacionālo pašapziņu un izcilu basketbola komandu," uzsvēra Vaidere.

Pēc Ineses Vaideres ielūguma šajās dienās Briselē viesojās arī mūsu bobsleja "sapņu komanda" Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens, Arvis Vilkaste ar otrajām pusēm (ģimenes apstākļu dēļ pievienoties nevarēja Intars Dambis).

Eiroparlamentā par filmu bija liela interese. Bija atnākuši arī daudzi deputāti, tajā skaitā slovāks Petrs Ščastnijs, leģendārs hokejists, kas bija Slovākijas hokeja izlases ģemnerālmenedžeris, kad tā kļuva par pasaules čempioniem (2002), izcīnīja sudraba (2000) un bronzas (2003) medaļas. Bija spānis Hose Ignasio Salafranka, kas ir Madrides "Real" akcionārs. Latvija uzvarēja pirmajā Eiropas čempionātā basketbolā, bet "Real" uzvarēja pirmajā Čempionu līgas turnīrā futbolā (tad tas saucās Čempionu kauss).

Bija arī dienvidu kaimiņu deputāte Radvile Morkūnaite-Mikuleniene. Vēl pavisam nesen Lietuvai basketbolā bija sava "dream team", kas negrieza ceļu arī ASV "dream team" un uzvarēja Eiropas čempionātā (2003), un izcīnīja trīs olimpiskās bronzas.

Tāpat bija pārstāvēts arī diplomātiskais korpuss un gandrīz visa Briseles latviešu komūna, kam tā bija vienreizēja iespēja – skatīties filmu, tikties un uzdot jautājumus tās veidotājiem Andrejam Ēķim, Aigaram Graubam, kā arī mūsu bobslejistiem. Ar ovācijām tika atbalstīts vēlējums bobslejistiem olimpiskajās spēlēs Sočos kāpt uz goda pjedestāla."


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!