Pirms Visu svēto nakts Jelgavā jau astoto gadu pēc kārtas notika baismīgākais orientēšanas pasākums "Nobīsties Jelgavā!".

2011. gada 28. oktobra vēlā, tumšā vakarā 60 jaunieši pulcējās pie Studentu kluba, lai piedalītos aizraujošās sacensībās. Dalībniekiem tika izsniegtas kartes ar atzīmētiem kontrolpunktiem visā Jelgavā.

Kontrolpunktos nepieciešams izpildīt dažādus atjautības uzdevumus, lai iegūtu norādes uz nākamo kontrolpunktu. Par katru izpildīto uzdevumu, dalībnieki saņem punktus.

Pēc divām ar pusi stundām jaunieši veiksmīgi atgriezās no pastaigas rudenīgajā naktī, lai papildinātu enerģiju ar soļanku. Pēc tam, kad vēderi bija pilni, jauniešiem bija jāprezentē savas komandas. Par prezentāciju komandas saņēma papildus punktus.

Pēc rezultātu pasludināšanas un uzvarētāju apbalvošanas, jaunieši turpināja ballēties Studentu klubā.

Dažas lietas šajā pasākumā gribētos atzīmēt īpaši. Pirmais, ka dalībnieku vecums bija no 16 līdz 28 gadiem. Otrkārt, dalībnieki, kas jaunāki par 18 gadiem, sacensībās varēja piedalīties pēc vecāku iesniegtās atļaujas un nevarēja ballēties ilgāk par plkst. 23:00. Treškārt, tas ir viens no retajiem jauniešu pasākumiem, kas notiek bez grādīgo dzērienu lietošanas. Par to biju patīkami pārsteigts.

Ceturtkārt, veicināšanas balvas un prēmijas uzvarētājiem tiešām bija iespaidīgas. Un nav jau brīnums, jo pasākumu atbalstīja labi pazīstami Latvijas uzņēmumi. Visbeidzot - daudzi dalībnieki piedalās pasākumā jau vairākus gadus pēc kārtas.

Visu šo lielisko pasākumu organizēja "Junda" un jauniešu klubs "Kovārnis". Par to viņiem liels paldies!


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!