Foto: DELFI Aculiecinieks
2011. gada jūlijā izlēmu apmeklēt blakus esošo kaimiņvalsti Lietuvu. Trīsdienu ilgais brauciens sevī ietvēra lielu ekskursijas tūri ar dažādu interesantu vietu un muzeju apmeklēšanu, bet visvairāk man atmiņā palicis Krusta kalns, kas atrodas 12 kilometrus no Šauļiem.

Protams, atceros daudzus krustus, kas izgatavoti no koka, dzelzs, plastmasas, stikla. Tur ir gan katoļticīgo, gan pareizticīgo krusti. Ticīgie no visas pasaules dažādās valodās (to secināju pēc uz uzrakstiem uz krustiņiem) vēršas pie Dieva ar saviem lūgumiem pēc miera un mīlestības. Nokļūdams šīs vietas īpašajā atmosfērā, tu aizmirsti par visu laicīgo pasauli, un laiks paskrien nemanot.

Vienu krustu bija atstājis arī Romas pāvests Jānis Pāvils II viņa vizītes Latvijā laikā 1993. gada septembrī. Šis žests Krusta kalnu padarīja populāru visu katoļticīgo vidū visā pasaulē.

Neskatoties uz lielo līdzību, Krusta kalns nav kapi. Pēc tautas ticējumiem, tas, kurš Krusta kalnā atstās krustu, pieredzēs brīnumu.


Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!