Foto: DELFI Aculiecinieks

Negaidītu aizkavēšanos, dodoties mājup ar vilcienu no Rīgas uz Lielvārdi, ceturtdienas pusnaktī piedzīvoja "Delfi" lasītāja Dace. Viņa klāsta, ka pēc vilciena apstāšanās Salaspilī, no kurienes tālāk "Pasažieru vilciens" braucējus solīja nogādāt ar autobusu, cilvēkiem pie stacijas nācās aukstumā nīkt vairāk nekā stundu.

"Vakar [ceturtdien, 15. augustā] devos mājup ar pēdējo vilcienu maršrutā Rīga - Lielvārde. No Rīgas tas kursēja pulksten 23.30. Kādas 15 minūtes pēc izbraukšanas dzirdēju, ka konduktori savā starpā sarunājās, ka vilciens kursēs vien līdz Salaspilij," klāsta Dace. Drīz vien viņa arī noskaidroja, ka "nezināmu iemeslu dēļ" vilciens apstāsies Salaspilī. Savukārt tur pasažierus gaidīs autobuss, kas nogādās līdz Ogrei, un no turienes tālāk līdz Lielvārdei būs jādodas ar citu vilcienu.

Īsi pēc pusnakts izkāpjot no vilciena Salaspilī, 50 līdz 70 pasažieri konstatēja, ka autobuss nav ieradies. Konduktores pasažierus gan mierinājušas, ka transportlīdzeklis drīz būs, taču tā nenotika.

"Paiet 15 minūtes, sāk salt, jo ārā ir +9 grādi, visi stāvam uz ielas, stacijā iekšā netiekam ielaisti, lai gan dežurante ir uz vietas," par notikušo stāsta Dace. Daļa pasažieru tikmēr jau zvanījuši radiem vai taksometru uzņēmumiem, aicinot viņus nogādāt mājās. Savukārt Dace turpinājusi gaidīt.

"Es turpinu gaidīt. Nu jau pagājusi pusstunda, autobusa nav, pasažieri neapmierināti prasa PV pārstāvēm, cik ilgi vēl jāgaida. PV kontroliere zvana kaut kam, runā, bet skaidrības nav. Saka vien, ka autobuss būs," atminas Dace. Pēc apmēram stundas, ap pulksten vieniem pasažieri tomēr tika ielaisti Salaspils stacijā. Drīz arī ieradās autobuss, kas, kā norāda lasītāja, kavējās stundu un 15 minūtes.

"No PV pārstāvēm ne normāla komunikācija, ne atvainošanās. Šodien PV mājas lapā ne vārda par šo aizkavēšanos. Vai tā ir norma? Ceru, ka citiem pasažieriem tā negadīsies!" sarūgtinājumu pauž lasītāja.

"Pasažieru vilciens" noliedz, ka sabiedrība nebūtu tikusi informēta par vilcienu kustības izmaiņām ceturtdien, 15. augustā, remontdarbu dēļ posmā Salaspils-Ogre. Informācija par izmaiņām esot tikusi izplatīta sociālajos tīklos, PV mājaslapā, kā arī stacijās.

"Tā kā vilcieni šajā posmā nekursēja, tika noslēgts līgums ar autobusu pārvadātāju, kuram pasažieri no Salaspils bija jānogādā līdz Ogrei," skaidro PV pārstāvis Egons Ālers. "Diemžēl uzņēmums konkrētajā gadījumā neizpildīja saistības un pēc pasažieriem Ogrē ieradās ar aptuveni stundas nokavēšanos. Pārējos gadījumos pārvadātājs bija punktuāls."

Uzņēmums atvainojas pasažieriem par sagādātajām neērtībām un pauž, ka pret pārvadātāju tiks īstenotas līgumā paredzētās sankcijas, kas stimulēšot uzņēmumu turpmāk strādāt kvalitatīvāk.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!