Šī gada ziemā, veicot meža tīrīšanas darbus Rīgā, Mežciemā, izveidotas pamatīgas zaru kaudzes, kas pēc darbu pabeigšanas joprojām nav aizvestas un šobrīd ieaug zālē, pastāstīja "Delfi Aculiecinieks".

"Izrādās ar tīrīšanu "Rīgas meži" bija sapratuši tikai vērtīgā kokmateriāla aizvešanu. Pāri palikušie zari samesti kaudzēs (kaudzes izveidotas arī uz takām) un nu jau sāk ieaugt jaunos krūmos. Žēl, ka tik skaists mežs ir sacūkots," raksta aculiecinieks.

Kā portālam "Delfi" skaidroja uzņēmuma "Rīgas meži" valdes loceklis Edgars Vaikulis, šādai situācijai rasties nevajadzēja, proti, zariem bija jābūt izvestiem. Taču uzņēmumus, ar ko tika slēgts līgums par zaru izvešanu, darbu nav laikus paveicis. Savukārt šobrīd jebkādus mežsaimniecības darbus aizliegts, jo sākusies putnu ligzdošanas sezona.

Ligzdošanas sezona beidzas vasaras nogalē un tad arī plānots, ka zarus izvedīs uzņēmums, ar ko noslēgts līgums. Ja tas nenotiks, tad "Rīgas meži" līgumu lauzīšot, pauda Vaikulis.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!