Saskaņā ar ietekmīgā britu laikraksta "The Times" izveidoto un Skotijas neatkarības referenduma dienā, 18.septembrī, publicēto karti, Latvijā neatkarības centienus izrāda ne tikai Latgale, bet arī Vidzeme un Zemgale, portālam "Delfi" ziņo kāds aculiecinieks, kurš atsūtījis šo attēlu.

"Biju izbrīnīts šo ieraudzīt "The Times". Ar numuru 28 kartē apzīmētais zemes gabals, aprakstīts kā "Krievvalodīgie Latvijā". Saskaņā ar šo karti, lielākā daļa Latvijas  - Latgale, Vidzeme un daļa Zemgales - meklē neatkarību.

Ja es nezinātu, ka Latvijā ir tikai ap 27 % krievvalodīgo, tad, raugoties uz šo karti, man liktos, ka lielākā daļa Latvijā dzīvojošo ir krievvalodīgie.

Taču, zinot Latvijas vēsturi, nespēju iedomāties nevienu Latvijas reģionu, kuru varētu "atgriezt" par godu kādai vēsturiski neatkarīgai valstij, vai "mīļajai" Krievijai.

Nesaprotu, kā gan ietekmīgais laikraksts var salīdzināt Latviju ar Lielbritāniju, kurā Skotija faktiski jau ir valsts valstī.

Interesanti, vai tā ir neprofesionāla žurnālistika, vai arī akla sekošana Krievijas propagandai?" sašutis ir aculiecinieks.

Portāla "Delfi" redakcija noskaidroja, ka "The Times" karti veidojis, balstoties uz apvienības "Eiropas Brīvības alianse" materiāliem. Aliansē apvienojušās partijas, kuras pārstāv Eiropas valstu nacionālās minoritātes. Piemēram, šajā aliansē kā biedrs ir arī "Latvijas Krievu savienība" (kādreizējie PCTVL).

Kartes avots ir nopublicēts rakstā "Eiropas Brīvības alianse". Raksts veltīts tam, kā Eiropa izskatītos, ja dažādas separātiskas kustības panāktu autonomiju dažādu valstu reģionos.

Sūtiet savas reportāžas un saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Rīgā - "Origo", "Alfa" un citos.

Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet nereģistrētajiem autoriem reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!