Foto: DELFI Aculiecinieks
Otrdienas rīts daudzviet Latvijā pārsteidzis ar baltu, pūkainu sniega kārtu. Vietām sniega sega sasniegusi vairāku centimetru biezumu, ziņo "Delfi" lasītāji, kuri dalās ar šorīt filmētiem video un pirmā sniega fotogrāfijām.

"Delfi" aculiecinieks Māris Stiprais ziņo, ka Madonā sniega sega sasniegusi četru centimetru biezumu. Savukārt Aleksandrs vēsta, ka Rūjienā sniegs izveidojis trīs centimetrus biezu sniega kārtu. Piedāvājam foto ieskatu aculiecinieku gūtajos iespaidos.

Pirmo sniegu Latvijā "Delfi" lasītāji arī iemūžinājuši video. Piemēram, lasītāji nofilmējuši sniega kupenas Gulbenes novada Daukstu pagastā.

Piesniguši lauki un mežs vērojams tāpat Rugāju novada Rugāju pagastā.

Bieza sniega sega video iemūžināta arī Balvu novadā.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka otrdienas rītā sniega segas biezums Alūksnē sasniedzis piecus centimetrus, Zosēnos – četrus centimetrus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sniega sega otrdienas rītā ir ne tikai daudzviet Vidzemē, bet arī Latgales un Sēlijas lielākajā daļā.

Otrdien Sēlijā, Latgalē un daudzviet Vidzemē gaidāmi ilgstoši nokrišņi, visvairāk līs un snigs Latgalē. Sagaidāms, ka sniega sega kļūs biezāka Vidzemes un Alūksnes augstienē, kā arī vietām Latgales austrumu un ziemeļu daļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!