Foto: Leons Stiprais

Daudzi masu mediji sāka sēt paniku, ka Tukuma Durbes parkā notikusi baisa slepkavība. Es uz parku devos ,cik vien ātri bija iespējams. Tas bija 26. septembrī no rīta.

Ar kāda aculiecinieka palīdzību atradu piemiņas vietu ar svecītēm. Jaunās sievietes aiziešanas vieta bija pārāk tuvu romantiskajai taciņai. Pēc apskates nodomāju, ka slepkava upuri būtu ievilcis brikšņos vai nosedzis ar zariem. Pēc apbedīšanas piemiņas vieta ir jālikvidē, jo tā ir laimes taciņa. Nebojāsim šo tradicionālo jaunlaulāto vietu!

Vēsturē ir vairāki bēdīgi piemēri kolektīvām pašnāvībām pēc šo notikumu "apdziedāšanas". Senajā Grieķijā kādā pilsētā pašnāvību veica jauna un ļoti skaista meitene. Par to runāja visās ģimenēs un sabiedriskajās vietās. Pilsētu pārņēma jaunu meiteņu pašnāvības vilnis. Pilsētas vecajie sanāca uz ārkārtēju sanāksmi. Nolēma, ka visas jaunavas, kuras veiks pašnāvību, ir jāizģērbj un jānomet aplūkošanai sabiedriskajā laukuma. Pašnāvības beidzās.

Līdzīgs notikums bija šodienas Vācijā vai Austrijā – vēl kariešu un telegrāfa laikmetā. Kāds jauns rakstnieks pēc istabas biedra pašnāvības uzrakstīja grāmatu par šo notikumu. Kļuva ļoti populārs. Pāri Eiropai pārvēlās pāri pašnāvību vilnis.

Esmu ļoti pateicīgs "Tukuma Neatkarīgās Ziņas" un Delfi.lv par korekto informācijas sniegšanu. Mums visiem ir grūti. Priekšā stāv depresīvie (oktobris līdz decembris) mēneši. Smagu to padarīs arī melnā Covid-19 ēna.

Palīdz tikai darbs, mūzika un hobiji. Daudz gaismas, savstarpējā cieņa un mīlestība. Tādēļ iesūtu Tukuma dabas ainas. Arī mīklas – vecu mēbeļu, pļaujmašīnu un enkura fotogrāfijās. Atcerējos, ka hercoga Jēkaba laikā Slocenes upe bijusi kuģojama.

Dzīve ir skaista. Jebkuras grūtības ir pārvaramas. Man bija smaga medikamentu izsaukta depresija. Aizskrēju pie psihiatra. Izrakstīja pret depresijas zāles. Blaknes noņēma, kā ar roku. Psihiatrs mūsdienās nav lāsts vai netikums.

Lai jums spēks, veselība un dzīves prieks! Mēs esam vareni! Mās uzvarēsim!

Tukums, 29.09.2020. Leons Stiprais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!