Foto: Leons Stiprais
Dabā lēnām sāk mosties pavasaris – zied māllēpes, zilsniedzītes un vizbulītes, bet pļavās jau ganās cēlās dzērves un stārķi. Skaistas dabas ainavas iesūtījis "Delfi Aculiecinieks" uzticamais reportāžu autors un bijušais mediķis Leons Stiprais, kurš šoreiz ir padalījies arī savās pārdomās par Covid-19 pandēmiju.

"Tiem, kas atrodas pašizolācijā. Šodien ikdienas foto medības deva labu rezultātu. Stārķi barojās pašā ceļa malā.

Tā ir pazīme, ka siltums nāk un paliks. Saules radiācija un siltums, tas ir spēks, kuram līdz šim nespēja pretoties sezonālās gripas, SARS un pat putnu gripa. Domāju, ka saule un siltums pieveiks arī Covid-19.

Tomēr ir lūgums līdzcilvēkiem un mediķiem. Nēsājiet maskas. Sevišķi tas attiecas uz medicīnisko personālu. Jo saslimis mediķis burtiski var nogalināt pacientus. Sevišķi, ja tie ir hroniski slimnieki – diabēts, endokrīnā saslimšana, ļaundabīgā audzēja un tā metastāzes. Sirds asinsvadu slimnieki un nieru mazspējas pacienti.

Sejas maskas un aizsargvairogi ir pierādījuši savu efektivitāti Ķīnā, Spānijā un Itālijā.

Jo slimnieks ar vieglu klepu un iesnām vai bez tām, nevar 2 līdz 6 dienas pat nojaust, ka ir slims un izdala lielā daudzumā nāvējošos vīrusus.

Pašizolācija un cerība. Mūs glābs laiks. Transportā jācīnās par distances ievērošanu asi un noteikti. Šajā cīņā jāiesaistās visiem. Vecums nav attaisnojums neievērot valdības un mediķu noteiktos drošības standartus. Veikalos arī jāievēro divu metru atstarpe. Jābūt biežai mitrai uzkopei ar dezinficējošām vielām. Naktīs jāieslēdz baktericīdās lampas. Jāpastiprina svaiga gaisa cirkulācija. Galvenais pašizolācija.

Vēlu vientuļajiem paskatīties uz dabu un iegūt priekšstatu, ka nāk pavasaris, saule un siltums. Līdz ar to cerība uz uzvaru.

Leons Stiprais, Tukums, 2020. gada 28. marts."

"Tukumā jau strazdi," raksta Leons, kurš piebilst, ka šoreiz viņam foto medībās līdzi bijusi tikai "ziepnīca".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!