Foto: Shutterstock
Portāla "Delfi" redakcija izraudzījusies rudens mēnešu, oktobra un novembra, labākās reportāžas. Kopumā redakcija lēmusi apbalvot astoņus autorus, no kuriem katrs saņems dāvanu karti 30 eiro vērtībā.

Vislielāko atsaucību rudens mēnešos ieguva aicinājums dalīties ar skaistajām rudens ainavām. Kopumā saņemtas 66 reportāžas. "Delfi" redaktori, tostarp foto un video redaktori, divas reportāžas – uzvarētājas izraudzījās, vērtējot skatījuma unikalitāti. Uzvarētājas reportāžas ir "Rudens Aglonā un Līvānos", kā arī "Rudens laukos".

Starp aicinājumam "Dokumentē pirmo sniegu un foto sūti 'Delfi Aculieciniekam'!" sūtītajiem foto par veiksmīgāko atzīts "Pirmais sniegs Valkā".

Savukārt Helovīna svinībām veltīto reportāžu vidū spilgtākā bijusi Andra pamācība par ķirbja izgrebšanu. Lai arī tapusi pirms vairāk nekā diviem gadiem, tā ir gan praktiski noderīga, gan arī jautra.

"Delfi Aculiecinieka" balvu saņem arī īpaši Latvijas dzimšanas dienai par godu tapušā video autori. Savu veikumu viņi bija iesūtījuši, atsaucoties aicinājumam ""Delfi Aculiecinieks" aicina iemūžināt valsts svētku svinības un krāšņo uguņošanu".

Redakcija arī apbalvo autoru video, kurā dokumentēta nervus kutinoša situācija uz Elejas šosejas. Video redzams, ka autovadītājs pēdējā mirklī pagūst izvairīties no sadursmes ar pretimbraucošu spēkratu. "Delfi" redakcija ik nedēļu saņem vairākus video ar iemūžinātiem pārkāpumiem uz ceļiem. Tomēr daži no tiem rāda sevišķi bīstamas situācijas uz ceļa, kā šajā gadījumā.

Starp aizvadīto divu rudens mēnešu labākajiem autoriem ir arī aculiecinieks, kurš atsūtījis vairākas reportāžas no Papes. Aculiecinieks ziņojis par mirušām zivīm, piesārņotu pludmali, kā arī jūras izskalotām smakojošām vielām.

Balva tiek piešķirta arī lasītājam, kurš ar dronu dokumentējis, kā buldozeri drupina bijušo 'VEF Radiotehnikas RRR' ēku Rīgā.

Visu minēto reportāžu autori saņem balvu – dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā iepirkumiem lielākajos tirdzniecības centros Latvijā. Ar katru balvas ieguvēju par dāvanas saņemšanu sazināsimies personīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!