Foto: DELFI Aculiecinieks
"Biedrības "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem" laukumā Lēdmanes pusē 2017. gada 1. aprīlis bija ļoti ražīga un aktivitātēm bagāta diena - jauniešu talka sadarbībā ar Erasmus projektu "Nāc un runāt sāc!"," portālam "Delfi" vēstī biedrības pārstāvis Normunds Raubiška.

Laukumā pulcējās jaunieši no Lēdmanes, Jumpravas, Skrīveriem un Lielvārdes. Diena iesākās ar iepazīšanos, spēlējot dažādas aktīvas spēles. "Kad visi bija iesiluši un smalkais pavasara lietus arī bija pierimis, varēja ķerties pie darbiem. Dienas gaitā kopā ar jauniešiem strādāja arī Biedrības instruktori," vēsta biedrības vadītājs Normunds Raubiška.

Talkas laikā iekārtots jauns laukums peintbola spēlēm. Jaunieši vāca kopā zarus, kas bērzu jaunaudzē traucēja kustēties. Kad jaunā peintbola vieta bija sakopta, jauniešiem bija iespēja arī pašiem pirmajiem to iemēģināt.

Biedrības vadītājs Normunds Raubiška pateicas visiem talciniekiem par veikumu.

Noslēgumā bija arī citas sportiskas aktivitātes - jauniešiem bija iespēja apgūt šaušanas iemaņas, diemžēl lietus dēļ kāpiens alpīnisma tornī tomēr bija jāatliek uz citu reizi.

Diena bija piesātināta gan ar darbiem, gan sportiskām aktivitātēm. Biedrība ieguva daudz jaunu draugu, jauniešiem no dažādiem novadiem arī bija iespēja iepazīties un sadraudzēties.

Biedrība saka paldies projekta autorei Jogitai Baltmanei par organizāciju un Lielvārdes novada jauniešu lietu speciālistei Zitai Bērziņai par koordināciju.

Biedrības "Aktīvās atpūtas centrs jauniešiem" laukums Lēdmanes pagastā ir tapis vairāku gadu garumā ar PPP biedrības "Zied zeme" atbalstu, piesaistot Eiropas fondu līdzekļus. Biedrība ir ieguvusi sabiedriskā labuma statusu. Biedrības tuvākajos plānos ir šautuves izveide pneimatiskajiem ieročiem.

Biedrības mērķi ir veicināt veselīgu un aktīvu dzīvesveidu bērniem un jauniešiem, nodrošinot militāro apmācību un aktīvās atpūtas iespējas, organizēt dažāda veida sporta un citus pasākumus, izveidot jauniešu un jaunsargu treniņu un atpūtas laukumu, sekmēt bērnu un jauniešu patriotisko audzināšanu.

Robertas Zelčas, Jogitas Baltmanes, Raivo Kuka foto.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!