Foto: Shutterstock

Mūsdienās augi mājoklī ir kļuvuši par neatņemamu sastāvdaļu, turklāt to popularitāte pasaulē strauji pieaug - tiek veidotas augu kopienas, kā arī speciāli "Instagram" konti, kur cilvēki dalās ar saviem skaistajiem telpaugiem. Tieši tāpēc "Delfi Aculiecinieks" februāra sākumā mudināja piedalīties konkursā, kurā aicināja iesūtīt savu lielo telpaugu vai iespaidīgo kolekciju.

"Delfi Aculiecinieks" komandu telpaugu mīļotāji pārsteidza ar savu aktivitāti, jo kopumā mēs saņēmām 20 reportāžas. Jāteic, ka izvēle nebija no vieglākajām, jo arī redaktoru vidū lauzām šķēpus par to, kuram piešķirt tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā. Tomēr izšķirošajā izvēlē vadījāmies pēc principiem, kurus bijām uzsvēruši konkursā, proti, iespaidīgākā kolekcija vai lielais telpaugs.

Tā par uzvarētāju nominācijā "Iespaidīgā kolekcija" uzvarētāja ir Ritma Ozola, kura var lepoties ar 220 telpaugiem savā mājoklī. Stāstu par viņas kolekciju iesūtīja viņas meita Elīna, kura reportāžu papildināja ar interesantu stāstījumu, kā arī dažām fotogrāfijām. Ritma ar augiem ir kopā jau no bērnības - savulaik viņas vecmamma rūpējās par augiem, bet pēc tam rūpes pārņēma Ritma. Viņas lielajā kolekcijā ir arī 60 līdz 70 gadus veci jūras sīpoli, kā arī aptuveni 50 gadus vecs kaktuss.

Maza daļiņa no Ritmas telpaugiem:

Savukārt nominācijā "Iespaidīgākais telpaugs" par uzvarētāju kļuva Ivars Ermanis, kurš mums atsūtīja savu milzīgo vēdekļpalmu. To pirms 40 gadiem viņa tētis atveda no Sočiem.

Foto: Privātais arhīvs
Pārējie reportāžu iesūtītāji mūs pārsteidza ar saviem lolojumiem, skaistajām kolekcijām un pat "Instagram" kontiem, kā rezultātā "Tavs Dārzs" komanda viņus patur prātā, lai pieteiktu ciemošanās vizīti! Arī uzvarētājiem mēs ne tikai sazināsimies, lai pastāstītu par balvas saņemšanu, bet arī pieteiktos apciemojuma vizītei. Atgādinām – balvas būs jāizņem viena mēneša laikā no uzvarētāju paziņošanas brīža. Tātad – līdz 26. martam.

Tiem, kuriem nepaveicās – nebēdājiet! Katru mēnesi "Delfi Aculiecinieks" rīkos jaunus konkursus, kuros arī varēs laimēt tirdzniecības centra "Rīga Plaza" dāvanu karti 30 eiro vērtībā. Turklāt ik mēnesi balvas arī tiks piešķirtas kādam reportāžu autoram, kurš dalījies ar saviem novērojumiem, pamanījis kādu netaisnību pasaulē vai arī fiksējis kaut ko interesantu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!