Foto: DELFI Aculiecinieks

Ģimene Pļavniekos jūlija otrajā pusē uz ielas atrada guļošu kaiju ar savainotu spārniņu, savā soctīklošanas vietnes "Facebook" laika joslā raksta Laura. Putnu palīdzības biedrības "Drauga Spārns" darbinieki atklāj, ka kaija ir sašauta.

"Tā kā ģimenē esam dzīvnieku mīļi, tad garām paiet un kaiju atstāt nevarējām. Bijām neziņā, ko lai ar putniņu dara, meklējām informāciju internetā, pārsvarā atbilde bija viena iemidzināšana. Putnam spārnu saglābt esot grūti un pat, ja tas izdotos, putns nevarētu lidot un būtu kopjams," notikušo skaidro Laura.

Sieviete pauž, ka kāda paziņa, kura iepriekš nonākusi līdzīgā situācijā, ieteikusi vērsties Latvijas Savvaļas putnu palīdzības biedrībā "Drauga Spārns". "Par šādu biedrību nekad iepriekš nebiju dzirdējusi, nezināju, ka ir tādi, kas glābj šādus putnus," atklāj Laura.

"Kad nodevām putniņu biedrības rokās, viņi mums izskaidroja, ka putns nav kaut kādā veidā pats traumējies, bet gan sašauts. Mēs bijām šokā," stāstā dalās sieviete. "Tagad sapratām, kas tie par regulārajiem blīkšķiem Pļavniekos. Šāda veida darbība ir krimināli sodāma, bet, diemžēl, vainīgo atrast nav nekādas cerības. Mēs nespējam saprast, kā cilvēks var būt tik bezatbildīgs un ļauns, darīt pāri dzīvniekam," atklāj Laura.

Sievieti gan mierinājis biedrības paziņojums par to, ka putniņš būs dzīvotājs. "Kaijai tiks sniegta pirmā palīdzība, visa nepieciešamā apkope un, ja būs nepieciešamība, tā tiks arī operēta," skaidro Laura. Tāpat viņa papildina, ka sarunu gaitā noskaidrojusi, ka biedrībai dotajā brīdī ir vismaz ap 500 putniem, kuriem nepieciešama palīdzība.

"Sašauto putnu ir ļoti daudz, pārsvarā tās ir vārnas un kaijas, taču ir arī stārķi, gulbji. Tie ir vairāki desmiti putnu mēnesī," skaidro putnu palīdzības biedrības "Drauga Spārns" pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!