Foto: DELFI Aculiecinieks
"2009. gadā man bija neticama iespēja viesoties Islandē, kur apmeklēju arī slaveno Islandes geizeri Strokkur. Tas ik pēc dažām minūtēm apliecina savu zemes doto spēku, gaisā raidot vairāk nekā 20 metrus augstu turpat verdoša ūdens šalti," raksta Liena.

"Vienu no demonstrējumiem fiksēju arī savās fotogrāfijās, kas atklāj apakšzemes straumju pārsteidzošo izlaušanos virszemē."

"Kādu mirkli uzkavējoties pie šī nepārtraukti pulsējošā dabas spēku avota, šķita, ka pie tā var pavadīt bezgalību - tik meditatīvs un hipnotizējošs bija šis zemes ritms. Karstais geizers bija lielā kontrastā ar skarbo, vēso un nemīlīgo Islandes ainavu - tāds kā dabas radīts mierinājums šajā nomaļajā un laikapstākļu nesaudzētajā salā."

"Islandiešiem ir brīnišķīga iespēja izbaudīt karsto avotu peldi turpat vai ikkatrā ciemā un viensētā, jo karsto avotu tur netrūkst. Domāju, ka tas ļauj viņiem smelties spēku un prieku jaunai dienai. Tas būtu tik lieliski, ja Latvijā būtu pa kādam geizeram, kaut vai pa mazam karstajam avotam, kurā nopeldēties un atgūt spēkus, kad šķiet, ka visa pasaule mūs nemīl."


"Islandes pazemes karsto ūdeņu spēku jūt visur. Pat dušā viņiem tek ārā karstais termālais ūdens. Termālās peldes var baudīt cauru gadu. Fantastiska sajūta ir atrasties karstā džakuzi ziemas vidū zem klajas debess. Pietam tas ir ļoti lēts prieks, kas pieejams katram. Var doties uz Zilo lagūnu, lai izbaudītu unikālo SPA kūri no 100% dabas produktiem," atklāja "Vanilla Travel" tūrisma aģentūras ceļojumu konsultante Anna Locika.

Citu ceļojumu spilgtākos brīžus var atrast šeit!

Ja arī tu, ceļojot aiz Latvijas robežām, esi pabijis unikālā vietā, piedalījies aizraujošā pasākumā, saticis interesantus cilvēkus, piedzīvojis neaizmirstamas izjūtas, piedalies DELFI un "Vanilla Travel" iespaidu konkursā "Neparastā pasaule" un laimē ceļojumu uz Vjetnamu! Īsu piedzīvotā aprakstu, kā arī foto vai video sūti uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv vai izmantojot reģistrēto autoru satura iesūtīšanas formu. Vairāk par konkursa noteikumiem lasi šeit!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!