Tas, ka 16.novembrī Sanktpēterburgas deputāti pirmajā lasījumā atbalstīja likumu, kas paredz sodus par "publisko homoseksuālisma un pedofilijas propogandu", izraisīja plašu rezonansi visā Krievijā, ka arī aiz tas robežām.

Fiziskajām personām likums paredz sodu no 1 līdz 3 tūkstošiem Krievijas rubļu (apmēram no 20 līdz 60 Ls), amatpersonām no 3 līdz 5 tūkstošiem (60 - 100 Ls) un juridiskajām personām no 10 līdz 50 tūkstošiem (200 -1000 Ls).

Likums izraisīja plašu protestu vilni. Uzreiz tika organizēta parakstu vākšana "pret" šo likumprojektu. Uz ielām parādījās cilvēki ar plakātiem, uz kuriem bija rakstīts – "Uz mani nedrīkst skatīties personas, kas jaunākas par 18 gadiem", "Mana kolēģe ir lesbiete – nebaidieties no viņas", "Mūsu dzīve nav politiska spēle". Pēdējais plakāts laikam domāts tam, lai pievērstu uzmanību, kā visdrīzāk šīs projekts ir partijas "Vienotā Krievija" pirmsvēlēšanu gājiens...

Negaidot tik plašu sabiedrības uzmanību, Sanktpēterburgas deputāti atlika likuma otro lasījumu, kuram vajadzēja notikt 23.novembrī. Tas tika skaidrots ar to, ka vajag izpētīt visas ar juridisko pusi saistītas nianses.

LGBT (lesbiešu, geju, biseksuāļu un transpersonu) kustības aktīvisti solīja turpināt protestus, neskatoties uz to, ka jau ir notikuši daudzas sadursmes starp jaunā likuma atbalstītajiem un LGBT savienību, kuras beigušās ar fizisku vardarbību.

Pastāv iespējamība, ka Sanktpēterburgas piemēram sekos arī citas Krievijas pilsētas.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties un kļūsties par Aculiecinieka autoru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!