Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 20.martā teātra klubā – restorānā "Austrumu robeža" varēja noskatīties melodramatisku komēdiju "Viņi dejoja 100 vasaras", kas bija aizraujošs, smieklīgs un pārdomas rosinošs ceļojums laikā un telpā.

Izrādē piedalījās aktrise, kas dzied, Raimonda Vazdika, dziedātāja, kas spēlē, Ieva Akurātere, aktieris Andris Bērziņš un ģitāriste Ilze Grunte.

Izrādi nosacīti var iedalīt trīs daļās jeb trīs dažādos ceļojumos laikā un telpā. Iesākumā skatītāji tika aizvesti uz 30.gadu Rīgu, pēc tam uz 70.gadu Rīgu un noslēgumā uz tālu nākotni - 3012.gadu. Iestudējumā caur gudrām, smieklīgām un asprātīgām sarunām un dziesmām tiek parādīti cilvēku sapņi, cerības, viņu attieksme pret lietām, modi, naudu, mīlestību un sabiedrībā pastāvošiem uzskatiem. Tas liek aizdomāties par lietām, kas mums tagad šķiet nepieņemamas, bet pēc pāris desmitiem vai tikai pāris gadiem var izrādīties ikdienišķs. Vai tieši otrādi par lietām, kas mums tagad šķiet ļoti aktuālas un svarīgas, bet pēc pāris desmitiem vai tikai pāris gadiem šķitīs tāla vēsture un neatkārtošanas vērta pieredze. Izrāde atgādina, ka lietas pasaulē ir mainīgas un būtībā arī pasaule jau nākamajā dienā nekad nebūs tāda kāda tā bija dienu iepriekš.

Pateicoties dziesmām un aktiermeistarībai, māksliniekiem izdevās radīt sajūtu, ka pazūd robeža starp aktieri un skatītāju, starp skatuvi un zāli, un visi devās kopīgā iztēles ceļojumā.

Jāpiebilst, ka izrāde bija plaši apmeklēta un skatītāju rindās bija gados jaunāki un vecāki skatītāji, ģimenes un draugu kompānijas. Izskatījās, ka neatkarīgi no vecuma visi apmeklētāji labi pavadīja laiku. Gados vecākie skatītāji daudzām dziesmām dziedāja līdzi. Izrādes beigās māksliniekiem tika veltīti skaļi aplausi.

No šī ceļojuma katrs noteikti paņēma sev līdzi kādu atziņu, domu vai vienkārši labas atmiņas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!