Daudzās Latvijas skolās šodien tiek godināti 12. klašu absolventi, tāpēc Rīgas Centra humanitārā vidusskolas skolnieces Patrīcija Bajāre un Paula Biša, kā arī Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas skolniece Elizabete Lūse radījušas īpašu apsveikuma video 12. klašu skolēniem, kurā ceļavārdus turpmākajām gaitām sniedz Latvijā zināmi cilvēki.

"Kā jau visiem labi zināms, pasaule ir mainījusies ļoti strauji pēdējā pusgada laikā. Pat tik ierasts un pašsaprotams dzīves notikums kā skolas beigšana norit pilnīgi citādāk. Šīs pārmaiņas nav bijušas vieglas, tādēļ uzmundrinoši vārdi no Latvijā labi zināmiem cilvēkiem ir tas, ko vēlējāmies dāvināt 2020. gada 12. klašu absolventiem," raksta Patrīcija.

Kā skaidro Patrīcija, viņām ideja par šādu video radusies, noskatoties video, kurā populāri cilvēki Amerikas Savienotajās Valstīs savas valsts absolventus ar skolas beigšanu un iedrošina skolēnus veiksmīgi turpināt savus tālākos dzīves ceļus.

"Liels paldies visiem, kas bija ar mieru būt daļa no šī sveiciena, kā arī Latvijas Institūtam par atbalstu," tā video autores.

Savus sveicienus vidusskolu absolventiem sūta bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe Freiberga, JRT aktieris Kaspars Znotiņš, hiphopa mūziķis Ozols, Eiropas čempione pludmales volejbolā Tīna Graudiņa, radio diskžokejs Toms Grēviņš, Eiropas čempione septiņcīņā Laura Ikauniece, raidījumu vadītāja Baiba Sipeniece-Gavare, Latvijas Nacionālā teātra aktrise Zane Dombrovska, influencere Kristiāna Grāmatiņa, šefpavārs Mārtiņš Rītiņš un maestro Raimonds Pauls.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti iepirkumiem "Rīga Plaza" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!