Foto: DELFI
Kopš aizvadītās piektdienas, 10. maija, stacionārais fotoradars aiz Kalnciema tilta Rīgā, pirms degvielas uzpildes stacijas vairs "neskatās" ierastajā tilta virzienā. Tagad tas "šauj" mugurā "Spices" virzienā, portālam "Delfi" raksta aculiecinieks.

Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD) portālam "rus.delfi.lv" apstiprināja, ka saskaņā ar Valsts policijas (VP) norādījumiem patlaban noris fotoradaru virziena maiņa.

"Transporta līdzekļu vadītāji, kuri ievēro maksimālo atļauto ātrumu, var būt mierīgi, tāpēc, ka šīs izmaiņas viņus neskars," pauda CSDD pārstāvis Rolands Rumba. Viņš piebilda, ka šādas izmaiņas – fotoradaru virziena maiņa – notiks regulāri.

CSDD arī uzsver, ka stacionārie fotoradari izvietoti tajās vietās, kur tie ir būtiski ceļu satiksmes drošībai. Jau uzstādot fotoradarus, tiem sākotnēji bija paredzēti dažādi veidi ātruma režīma kontrolēšanai.

Valsts policijā skaidro, ka izmaiņas saistītas ar motosezonas sākumu. "Ņemot vērā to, ka sākusies motosezona, fotoradari bija pagriezti tā, lai kontrolētu visus transporta līdzekļus – ne tikai automobiļus, bet arī motociklus, kuriem numurzīme atrodas aizmugurē," atzīmēja Valsts policijas pārstāve Līna Kaļķe. Fotoradari tikuši pagriezti tajās vietās, kur tas tehniski ir iespējams, vienlaikus nesamazinot kontroles efektivitāti.

Saskaņā ar VP informāciju laikaposmā no 2019. gada 1. līdz 30. aprīlim stacionārie fotoradari Latvijā fiksējuši 69 338 pārkāpumus. Kopējā uzliktā soda naudu summa par pārkāpumiem sasniedz 3 021 560 eiro.

Kā ziņo "rus.delfi.lv", tad virziens mainīts arī fotoradaram uz Jūrmalas šosejas.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni - 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!