Foto: DELFI Aculiecinieks

Kamēr ar dabīgo zālienu klātie futbola laukumi vēl nav pienācīgi atguvušies no ziemas, Latvijas futbola virslīgas čempionāts, lielākoties tiks iesāks uz mākslīgā seguma laukumiem. Viens no tādiem ir arī Rīgas 49. vidusskolas futbola stadions.

Nu jau kādu laiku, pateicoties Eiropas futbola asociācijas (UEFA) atbalstam, Rīgas 49. vidusskolas futbola laukums atdzimis jaunā kvalitātē. Tur gaidāmajai Virslīgas sezonai gatavojas gan čempionāta debitante FS "METTA/Latvijas Universitāte", kas šajā laukumā arī uzsāks dalību čempionātā, gan "FB Gulbene".

Latvijas čempionāta sākums platiem soļiem, saules pavadīts nāca arvien tuvāk, un pamatotas bija daudzu futbola funkcionāru un līdzjutēju bažas par to, kur Rīgas 49. vidusskolas futbola laukumā izvietoties skatītājiem. Tribīnes nebija, taču tika solītas. Kā zināms, solīts makā nekrīt, turklāt brīvajā vietā aiz vārtiem tika izvietotas pārvietojamās ģērbtuves, un daudzu pamatotās raizes tikai auga augumā. Nu beidzot tās var norimt, jo nelielas skatītāju sēdvietas stadiona malā tomēr ir uzstādītas.


Kā izdevās novērot, sēdvietu skaits ir ap 200, taču ko darīsim, ja spēļu apmeklējums būs lielāks? Noteikti daži atradīs vietu aiz stadiona žoga, kā tas parasti notiek arī FK "Jelgava" spēļu laikā (mačos, kad jelgavnieki spēlē laukumā ar mākslīgo zālāju). Vai tas ir Virslīgas čempionātam atbilstoši? Par to var diskutēt, taču šobrīd, kad situācija ar sporta bāzēm un futbola laukumiem Latvijā nebūt nav spīdoša, dažādas neērtības ir jāpiecieš un jāturpina darbs, lai turpmāk šādas situācijas kļūtu arvien retāka parādība.

Nepatīkams faktors Rīgas 49. vidusskolas laukumā ir arī fakts, ka skatītājiem priekšā būs tīkls un arī žogs, taču arī tas Latvijas futbola praksē jau pieredzēts - gan pērn Virslīgas čempionātā, gan arī šogad Latvijas kausa izcīņā. Tāpēc mēģināsim nedaudz pievērt acis, pieciest dažādas neērtības un mīlēt futbolu. Turklāt apmeklēt spēles tādā skaitā, lai atbildīgo rocībai būtu pamats ierīkot ietilpīgākas tribīnes un lielākus stadionus.

Pirmais Virslīgas uznāciens Rīgas 49. vidusskolas futbola laukumā paredzēts 25. martā, kad pulksten 15:00 FS "METTA/Latvijas Universitāte" tiksies ar FB "Gulbene" komandu.


Skatīt lielāku karti

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!