Divi pārgalvīgi bērni, kuri vizinās pieķērušies Tukums-Rīga vilcienam, iemūžināti Priedaines stacijā, liecina Artura iesūtīts video. "Pasažieru vilciens" aicina šādos gadījumos nekavējoties sazināties ar policiju.

Aculiecinieks norāda, ka video uzņemts 22. jūlijā.

Uzņēmumā "Pasažieru vilciens" norāda, ka par konkrēto gadījumu informācija nav saņemta. Tāpat PV akcentē, ka šādos gadījumos aculieciniekiem ir nevis jāfilmē, kas situāciju neatrisina, bet jācenšas bērnus apturēt no dzīvību un veselību apdraudošās rīcības vai arī jāsazinās ar policiju.

"Sazinoties ar policiju pēc iespējas sīkāk jāapraksta kurā vietā, cikos pārkāpums novērots, un kādā virzienā vilciens devās. Informāciju var arī nodot "Latvijas dzelzceļam" pa informatīvo tālruni, tādējādi ziņa tiks nodota mašīnistam un vilciens apturēts," skaidro PV pārstāve Agnese Līcīte.

"Jebkurā gadījumā, redzot, ka jaunieši pieķeras pie stāvoša vilciena, viņus jāmēģina atrunāt, piemēram, informējot, ka tiks izsaukta policija," aicina uzņēmuma pārstāve un atgādina, ka vecākiem jāpārrunā ar bērniem drošības jautājumi.

Iepriekš Valsts policija, komentējot līdzīgu gadījumu Rīgā, starp Šķirotavas un Jāņavārtu stacijām, norādīja – ikvienu gadījumu, kuros konstatēts, ka persona ir atradusies uz vilciena jumta vai uz kāpšļiem kustības laikā, skata individuāli. Par šādu rīcību iestājas administratīvā atbildība un saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu paredzēts sods – 35 eiro.

Situācijās, ja, atrodoties uz vilciena, personas arī kavējušas uzņēmuma darbu, tad saskatāmas arī huligānisma pazīmes, un par šādu pārkāpumu var piemērot sodu no 70 līdz 500 eiro, skaidro policijā.

Likumsargi arī atgādina, ka Latvijā persona pie atbildības saucama no 14 gadu vecuma, bet jauniešiem vecumā no 11 līdz 14 gadiem var piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekļus.

"Valsts policija aicina bērnus būt piesardzīgiem un neapdraudēt savu dzīvību, vizinoties ar vilcienu neatļautā veidā. Aicinām arī vecākus saviem bērniem stāstīt, cik bīstami ir šādi rīkoties," pauž VP pārstāve Gita Gžibovska.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!