"Šis mazais putniņš-tauriņš tik ātri vicināja spārniņus un ne mirkli nemitējās lidināties no zieda uz ziedu," portālam "Delfi" raksta lasītāja Ingrīda, kura lidoni iemūžināja 19. jūnijā "Jauno Grantiņu" dārzā Kandavas novadā.

Saturs turpināsies pēc reklāmas
Reklāma

Latvijas Dabas muzejā norāda, ka video fiksētais ir sūcējsnuķaiņiem piederīgais lielais madaru sfings (Hyles gallii).

"Latvijā nav retā suga. Sastopama maijā – vasaras pirmajā pusē. Atsevišķos gados (it īpaši pēdējos) dod otru paaudzi augustā – septembrī," skaidroja LDM entomologs Nikolajs Savenkovs.

Šo tauriņu kāpuri galvenokārt mitinās uz madarām un ugunspuķēm.

DELFI Aculiecinieks

Tags

Aculiecinieka ziņas Daba Kandava Kurzeme
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form