Aculieciniekiem atkal izdevies nofilmēt mežacūku ģimeni, kas dzīvo Rīgā, Juglas apkaimē. Naktī uz ceturtdienu cūkas mierīgi ganījās Brīvības gatvē pie tramvaja sliedēm.

Iespējams, šo pašu mežacūku ģimeni aculiecinieki ir ievērojuši jau iepriekš, kad rukši savā nodabā skraidīja pa Juglu.

Foto: DELFI Aculiecinieks

Kā savā "Facebook" kontā norāda Rīgas mērs Nils Ušakovs (S), teorētiski Rīgas pilsēta varētu šīs mežacūkas notvert un pārvietot uz citas pašvaldības teritoriju, taču nav nekādas garantijas, ka konkrētā mežacūku bara vietā neatnāks cits šo dzīvnieku pulks.

Šīs mežacūkas dzīvojot Juglas apkaimē un patlaban tas ēdiena meklēšanas nolūkos migrējot no meža pie Bābelītes uz Biķernieku mežu un atpakaļ. Iestāšoties pavasaris - mežacūkas pārstāšot pastaigāties pa Brīvības ielu un klusi dzīvošot mežā, uzskata Rīgas domes priekšsēdētājs.

Ušakova ieskatā, situācija ar mežacūkām esot tāda pati kā ar bebriem pilsētā. Turklāt jau tas fakts vien, ka mežacūkas parādās pilsētā, liecina, ka Juglas apkaimē ar ekoloģiju viss ir kārtībā, pauž Rīgas mērs.

Cilvēkiem mežacūkas nav bīstamas, tiesa gan, ar vienu nosacījumu - ka cilvēki nemēģina ar tām iepazīties tuvāk, pārliecināts Ušakovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!