"Tas notika 10. janvārī," portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Mārcis Voits. Viņš tobrīd sēdēja savā automašīnā un šķērsoja Lielupes tiltu. Piepeši upes trauslajā ledū pamanīja ielūztam suni. Mārcis izsauca glābējus un suns ieguva "otro dzīvību".

Izsaukums uz negadījuma vietu Jūrmalā, Viestura ielā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) saņemts 10. janvāra pulksten 14.55.

Glābēji ledū ielūzušā dzīvnieka glābšanai izmantoja glābšanas dēli un suni nogādāja krastā, portāls "Delfi" uzzināja dienestā.

Mārcis, kurš ir rakstā ievietotā video autors, slavē Jūrmalas VUGD brigādes efektivitāti. "Glābēji atbrauca ātri un darbojās ļoti operatīvi. Suns tika izglābts," viņš ziņo. Krastā nogādātais dzīvnieks bijis acīmredzami pārsalis, jo trīcēja.

"Pagāja dažas minūtes un suns atguva spēkus, un tad viņš paša spēkiem aizgāja sev vien zināmā virzienā," vēsta Mārcis. Arī glābējiem nav ziņu par tālākajām četrkājaiņa gaitām. Mārcis pieļauj, ka suns nav bijis klaidonis, jo kopts. Drīzāk – izmucis. "Bija arī jauns, tāpēc laikam dumjš," viņš rezumē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!