Ceturtdienas rītā izcēlies ugunsgrēks vienā no rūpnīcas ēkām NP Jelgavas biznesa parkā (bijusī RAF rūpnīca), portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks. Ugunsgrēku ražotnē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) likvidēja pulksten 16.34.

Dienestā informē, ka ēkā, kuras kopējā platība ir 30 000 kvadrātmetru, ugunsgrēks izplatījās 1600 kvadrātmetru platībā.

Notikuma vietā izveidots ugunsgrēka dzēšanas vadības štābs, iesaistoties industriālā parka pārvaldītājam, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam, Jelgavas pašvaldības operatīvās informācijas centram, Valsts vides dienestam, Jelgavas pašvaldības policijai un A/S "Gaso" pārstāvjiem.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) apstiprināja, ka pulksten 10.01 tika saņemts izsaukums uz Aviācijas ielu Jelgavā, kur dega vienstāvu ražošanas ēka.

Daļa 30 000 kvadrātmetrus lielās ēkas dega ar atklātu liesmu, taču degošās platības apjoms šobrīd tiek apzināts. Saskaņā ar VUGD informāciju liesmas izcēlušās 10 000 kvadrātmetrus lielā telpā.

Ugunsnelaime tika klasificēta kā paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks. Dzēšanas darbus apgrūtināja spēcīgais vējš, kas veicināja liesmu izplatību, un pastāvēja draudi, ka liesmas varētu nokļūt arī blakus esošajās celtnēs, portālam "Delfi" pauda VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Notikuma vietā strādāja 27 ugunsdzēsēji un dzēšanas darbiem tika izmantotas sešas autocisternas un viena autokāpne.

Cilvēki no degošās ēkas bija evakuējušies jau pirms ugunsdzēsēju ierašanās. Pie Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem vērsās četri cilvēki.

Jelgavas biznesa parka pārvaldniece Arta Nordmane portālam "Delfi" pauda, ka patlaban notikuma vietā strādā dienesti un darbiniekiem piekļuve ir liegta, tāpēc pagaidām nav zināms, kurā no fabrikām ugunsgrēks izcēlies. "Šobrīd ir piedūmojums, uz vietas strādā ugunsdzēsēji un policija. Blakus vienuviet atrodas pieci nomnieki, mēs skaidri nezinām, kurā no ēkām negadījums izcēlies," pauda Nordmane.

Uzņēmuma "Chocolette Confectionary" pārstāvis Guntars Dzērve portālu "Delfi" informē, ka ugunsgrēks, kas izcēlies Jelgavas biznes parkā, nav sācies šokolādes ražotnē. Liesmas ražotnes telpas nav skārušas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!