Ceturtdienas, 21. marta, agrā rītā Ragaciema pludmalē iemūžināts roņu mazulis, portālam "Delfi" ziņo aculiecinieks Normunds.

"Ronis filmēts no 30 līdz 35 metru attāluma, miera laba – tuvāk nav iets. Aina iemūžināta sešos no rīta," portālam "Delfi" pauž Normunds.

Dabas speciālisti aicina brīvdienās, baudot pastaigas pludmalē, suņus nelaist brīvsolī, bet turēt pie pavadas. Šādi būs pasargāti gan no jūras izlīdušie un novārgušie ronēni, kas grib sasildīties, kā arī mājdzīvnieki un to saimnieki. DAP speciālists, roņu pētnieks Pilāts atgādina, ka ronēns var būt slims ar kādu infekcijas slimību, ar kuru var inficēties arī kodējs un kura var būt bīstama suņa saimniekam.

Arī cilvēkiem no roņu mazuļiem jāturas pa gabalu. Dzīvnieku nedrīkst bakstīt un kaitināt. Kategoriski aizliegts tos dzīt atpakaļ jūrā, jo, visticamāk, tie no ūdens izlīduši, lai sasildītos un uzkrātu spēkus. Dzīvnieks pats izvērtē, kad nepieciešams atgriezties ūdenī, akcentē dabas sargi.

Ja ronēni ir apaļīgi un veselīgi, tie jāatstāj mierā, jāturas no tiem pa gabalu. Tiem tuvoties pieļaujams tikai gadījumos, kad ronēni izskatās novārguši vai ievainoti, nevis vienkārši aizmiguši. Šādos gadījumos jāziņo Dabas aizsardzības pārvaldei pa tālruni 29198590.

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!