"Zvēru pamanīju trīs sekundes pirms mūsu tikšanās. Labi, ka stirna apstājās un palika kā zemē iekalta. Pats nepaguvu noreaģēt," raksta "Delfi" aculiecinieks Aigars, kurš, braucot ar ātrumu 95 kilometri stundā, aiztraucās garām pārdesmit centimetru atstatumā stāvošai stirnai.

Kā stāsta Aigars, zvērs parādījies pēkšņi. Vispirms viņš ieraudzījis divus spilgtus punktus un nodomājis, ka tas ir atspulgs.

"Man paveicās, ka, pabraucot 20 centimetru attālumā no stirnas, tā stāvēja kā pamirusi tieši ceļa vidū, uz līnijas, kas sadala ceļu divās joslās, kustējās tikai ausis. Es pats vispār nepaspēju nekā reaģēt, tikai aukstas tirpas pārskrēja pār ķermeni," atminas Aigars.

Lai izbēgtu no sadursmes ar meža dzīvniekiem policija aicina vadītājus būt sevišķi uzmanīgiem un vērīgiem, izvēlēties drošu kustības ātrumu, īpaši tumšajā diennakts laikā. "Nezinu, kā var izvairīties no sadursmes ar dzīvniekiem uz ceļa, pārvietojoties ar 95 kilometriem stundā, kad tev aiz muguras ir mašīnas – nebrauksi taču ar 50 kilometriem stundā," uzsver autovadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!