Pirmdien, 20. februārī, Rīgas pašvaldības policijas darbiniekiem atjaunojot norobežojumu pie brūkošā nama Krišjāņa Valdemāra ielā, viena no paceltajām barjerām uzkrita uz līdzās stāvošā auto, liecina portālam "Delfi" sūtīts aculiecinieka Edgara video. "Kurš atbildēs par skādi un apmaksās remontu?" vaicā aculiecinieks.

"Krišjāņa Valdemāra un Alojas ielas (pretim Alojas birojam) krustojuma posmā pie ēkas, kuras stāvoklis atzīts par sliktu, daļa ceļa posms ir bloķētas ar barjerām. Viena no barjerām nogāzās uz blakus stāvoša auto, policists to ceļ augšā un atkārtoti nogāž uz spēkrata," portālam "Delfi" redzēto apraksta Edgars. Vīrietis ir satraukts, vai likumsargi segs auto remontdarbus, ja tādi būs nepieciešami.

RPP jau ir sazinājusies ar konkrētā spēkrata apdrošinātāju un informējusi par notikušo, portāls "Delfi" uzzināja no pašvaldības policijas pārstāvja Toma Sadovska.

"Ja tomēr būs radušies kādi bojājumi, automašīnas īpašnieku lūdzam sazināties ar pašvaldību vai arī RPP," aicina likumsargu pārstāvis.

Jau vēstīts, ka sestdien, 18. februārī, pulksten 18.52, ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Krišjāņa Valdemāra ielu, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju daudzstāvu ēkā ir izveidojušās plaisas.

No otrdienas, 21. februāra, atjaunota sabiedriskā transporta satiksme Krišjāņa Valdemāra ielā. Satiksme atvērta pa vienu joslu un to organizē pēc maiņvirziena principa.

Savukārt gājēju un velosipēdu kustību ēku pusē pagaidām nav plānots atjaunot, jo nav novērsta ēkas bīstamība.

Autovadītājiem ieteikts izvairīties no braukšanas pa Valdemāra ielu un virzienā uz centru no Sarkandaugavas izvēlēties Ganību dambi vai Zemgala gatvi, vai, ja brauc pa Duntes ielu, tad tālāk Skanstes ielu un Zirņu ielu.

Virzienā no centra ieteicams izvēlēties tādas ielas kā Ganību dambis, Zemgala gatve, Bruņinieku iela, Skanstes iela un Zirņu iela. Ņemot vērā iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti izmantot sabiedrisko transportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!