Foto: DELFI Aculiecinieks
Ceturtdienas, 30. novembra, vakarā portāls "Delfi" saņēmis video, kā arī fotogrāfijas, kurās redzams, kā Rīgas Sanatorijas internātpamatskolas skolēni lūdz direktori Anitu Stukāni nepamest darbu

Video redzams, kā skolēni kuplā skaitā pulcējušies pie direktores kabineta un, asaras valdot, aicina nepamest savu amatu. Tomēr direktore saka, ka šādas pārmaiņas ir nopieciešamas un viņa skolā paliks, lai darītu citus darbus, kā arī lai palīdzētu jaunajai direktorei. Tāpat gan video, gan fotogrāfijas redzams, ka skolēni sagatavojuši plakātus un kartītes, ar uzmundrinājumiem direktorei.

Rīgas Sanatorijas internātpamatskolas direktore Anita Stukāne par lēmumu rakstīt atlūgumu paziņoja trešdien, 29. novembrī.

Atlūgums iesniegts pēc notikumiem izglītības iestādē, kad kāds Rīgas Sanatorijas internātpamatskolas audzēknis dzērumā skolas telpās piekāva tur dežurējošo pašvaldības policistu. Neskatoties uz Valsts policijas ierosinājumu, tiesa atteica apcietināt 15 gadus veco zēnu. Pusaudzim piemērots drošības līdzeklis policijas uzraudzība.

Pret pusaudzi sākts kriminālprocess par uzbrukumu varas pārstāvim. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu vai ar naudas sodu.

Kā pēc pārbaudes secinājis Izglītības kvalitātes valsts dienests (IKVD), Rīgas Sanatorijas internātpamatskolas darbinieki un pedagogi, kā arī skolēni neievēro skolā pieņemtos iekšējās kārtības noteikumus.

IKVD noskaidrojis, ka īsi pirms incidenta skolēniem ticis atļauts atstāt klasi stundas laikā, jo dežurējošais skolotājs, kurš aizvietoja saslimušu priekšmeta skolotāju, bija aizņemts sarunā ar viena skolēna māti. Līdz ar to skolēni mācību stundas laikā atradās ārpus klases un nebija skolotāja uzraudzībā.

Ne pedagogi, ne skolas vadība, ne skolas darbinieki nav pamanījuši, ka vairāki 8. klases skolēni skolā mācību stundu laikā atrodas alkohola reibumā. Skolēnu paskaidrojumos teikts, ka alkoholu atnesis viens no 8. klases skolēniem un skolēni starpbrīžu laikā šo alkoholu lietojuši, noskaidrojis IKVD.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!