19. maršruta trolejbuss nogriežas uz Salu tiltu, nesagaidot zaļo gaismu luksoforā – šādu ainu 12. novembrī Rīgā, Vaiņodes ielā iemūžinājis "Delfi" aculiecinieks Andris.

Komentējot iesūtīto video, aculiecinieks Andris akcentē, ka ar nofilmēto dalījies nevis, lai iegūtu balvu, bet gan tamdēļ, ka "CSN ignorēšana daudziem Latvijā kļūst par ikdienu, par normu". Andri īpaši sadusmo, ka pārkāpēji apdraud ne vien sevi, bet arī citus ceļu satiksmes dalībniekus. "Nepārdomātas rīcības rezultātā kāds var kļūt par invalīdu, bet kādam var tikt laupīta dzīvība."

Uzņēmumā "Rīgas satiksme" aicina aculieciniekus, ziņojot par sabiedriskā transporta šoferu pārkāpumiem, norādīt precīzu notikušā datumu un laiku: "Protams, ka uzņēmumā nav pieļaujams, ka vadītājs brauc pie sarkanās gaismas luksoforā. Izskatām katru saņemto sūdzību, taču ir ļoti grūti atrast vainīgo, nezinot notikušā datumu un laiku. Ik dienu maršrutos atrodas ap 1000 transporta vienību," portālam "Delfi" teic "Rīgas satiksme" sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Baiba Bartaševiča-Feldmane.

Savukārt Andris bilst, ka, viņaprāt, vērtīgi būtu Ceļu policijai izveidot īpašu rīku, kas cilvēkiem ļautu operatīvi ziņot par novērotajiem pārkāpumiem. "Iespējams, ka tad vadīšanas kultūra valstī uzlabotos."

Aizvadītajā nedēļā Rīgā "Delfi" lasītājs pamanīja vēl vienu autovadītāju, kurš aiztraucās pie sarkanās gaismas luksoforā. Pārkāpums iemūžināts Purvciemā pie "Mēbeļu nama".

Sūtiet savas reportāžas un par labāko reportāžu saņemiet balvu - dāvanu karti "Galactico" 30 eiro vērtībā. Foto un video gaidām epastā aculiecinieks@delfi.lv, vai arī izmantojiet reportāžu iesniegšanai paredzēto formu!

Darbdienās no plkst. 10.00 līdz 14.00 varat arī ziņot par nebūšanām, novērojumiem, ierosinājumiem, zvanot pa "Delfi Aculiecinieka" tālruni nr. 67784066!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!