Pirmdien, 26. martā, ar skolēnu autobusu mērojot ceļu Gulbene-Balvi, šoferis Viesturs bija spiests strauji bremzēt. No mazāksvarīga ceļa Zeltalejās piepeši izsteidzās "Ford", nepārliecinoties, vai ceļš ir brīvs.

Viesturs norāda, ka braucis ar ātrumu 85 kilometri stundā.

"Video ir redzams, kas notika salonā bremzēšanas brīdī. Visiem skolēniem ir izskaidroti ceļu satiksmes noteikumi un pasažieru pienākumi. Tomēr skolēni, sevišķi tie, kuri mācās vidusskolā, uzskata sevi par nemirstīgiem supervaroņiem, bet drošības jostu lietošanu – par pazemojumu," skolēnu attieksmi pret drošību raksturo Viesturs.

Šoferis mēģinājis bērniem skaidrot par nepieciešamību lietot jostas, bet skolēni viņu rupji pasūtījuši. "Viņiem, redz, ir tiesības, izsēdināt es viņus nevaru, ar varu piesprādzēt nedrīkstu. Vārdu sakot, man viņi ir jāved!!" rezumē skolēnu busa šoferis.

Valsts policijā apstiprina, ka drošības jostu lietošana ir obligāta tajos transportlīdzekļos, kuru konstrukcijas to paredz. "Ja autobusā ir jostas, tad tās ir jālieto. Policija, iespēju robežās, pievērš uzmanību šiem jautājumiem un nereti veic preventīva rakstura pārrunas ar vadītāju un pasažieriem," sacīja VP pārstāve Anžela Geļjanu.

Vērtējot "Ford" vadītāja rīcību, likumsargi norāda – šoferiem jāsaprot, ka autobusi ir lielāki un paiet vairāk laika to apturēšanai. "Vadītājam konkrētajā situācijā bija jāpārliecinās par satiksmes drošību. Ja tuvumā ir autobusa pietura, tas nenozīmē, ka autobuss tajā piestās. Jābūt uzmanīgiem, jo šādā situācijā tiek apdraudēta bērnu drošība," pauda VP pārstāve Anžela Geļjanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!